Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ υπόσχεται «όμορφη ζωή» στις οικογένειες των «μαρτύρων» που σκοτώθηκαν στη Ρωσία
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκε με οικογένειες στρατιωτικών που πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους στο Κουρσκ της Ρωσίας, «αποτίνοντας φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν στον βωμό του καθήκοντος».
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε μια «όμορφη ζωή» στις οικογένειες των «μαρτύρων» που σκοτώθηκαν στη Ρωσία πολεμώντας τις ουκρανικές δυνάμεις, αποτίνοντας φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν στον βωμό του καθήκοντος (φωτογραφία του en.yna.co.kr/KCNA, επάνω, από τη συνάντηση του Κιμ με τους συγγενείς των στρατιωτικών).
Ο Κιμ συναντήθηκε χθες Παρασκευή με οικογένειες στρατιωτικών που θυσιάστηκαν για να υπερασπιστούν την τιμή της χώρας τους, όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Ο Κιμ συναντήθηκε με οικογένειες στρατιωτικών που «θυσιάστηκαν για να υπερασπιστούν την τιμή της χώρας τους»
Τα ηρωικά κατορθώματα των στρατιωτών και των αξιωματικών επιτεύχθηκαν χάρη στο σθένος και στο θάρρος που τους έδωσαν οι οικογένειές τους, «οι πιο ανένδοτοι, πατριώτες και δίκαιοι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο», είπε ο Κιμ στους συγγενείς των πεσόντων, υποσχόμενος πως θα μεριμνήσει για να τους προσφέρει μια «όμορφη ζωή».
Μέχρι τα τέλη Απριλίου, η Πιονγιάνγκ και η Μόσχα δεν επιβεβαίωναν επισήμως την ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ για την απελευθέρωση εδαφών που κατείχαν ουκρανικές δυνάμεις μετά την αιφνιδιαστική διασυνοριακή επίθεσή τους τον Αύγουστο του 2024.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα επισκεφθεί την Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα παραστεί μαζί με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 80ή επέτειο από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την επίσημη συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας.
Στρατηγική σχέση
Θα είναι η τρίτη συνάντησή τους τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των χωρών τους ενισχύθηκε σημαντικά στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης που υπέγραψαν πέρυσι.
Οι δύο χώρες δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τις βορειοκορεατικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στη Ρωσία ή για τις απώλειες που υπέστησαν.
Η υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας εκτιμά πως γύρω στους 15.000 βορειοκορεάτες στρατιωτικοί είχαν αναπτυχθεί στη Ρωσία, εκ των οποίων περίπου 600 σκοτώθηκαν.
Υπήρξαν εκτιμήσεις από δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών που έκαναν λόγο ακόμη και για 6.000 νεκρούς μεταξύ των βορειοκορεατικών δυνάμεων.
Πηγή: ΑΠΕ
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442