Την τελευταία του πνοή άφησε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος
Έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο έφυγε από τη ζωή ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος.
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος.
Ήταν 72 ετών και είχε δώσει πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε νοσηλευθεί στις ΗΠΑ, όπου είχε υποβληθεί και σε επεμβάσεις.
Η τελευταία φορά που παρέστη σε λειτουργία ήταν τον Μάιο, στους εορτασμούς της μνήμης του Οσίου Ιωάννη Ρώσου στο ομώνυμο προσκύνημα της Εύβοιας. Ο μητροπολίτης Κορίνθου συμμετείχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο με μέλη της πνευματικής του οικογένειας από τη Μητρόπολη Χαλκίδος.
Βιογραφικό σημείωμα
Ο μακαριστός μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους Διονύσιος, κατά κόσμον Δημήτριος Μάνταλος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952.
Ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
Παρακολούθησε μαθήματα στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Χριστιανική Φιλοσοφία, Παιδαγωγικά).
Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1974 και Πρεσβύτερος το 1979. Διακόνησε ως Ιεροκήρυκας (1977), Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος (1978) και Πρωτοσύγκελος (1990) της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας (2002) και ως Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου (2006).
Διετέλεσε υπεύθυνος Νεότητος και των Κατηχητικών Σχολείων και Διευθυντής του Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Επίσης, υπήρξε υπεύθυνος της δημιουργίας 25 Πνευματικών Κέντρων και των συγχρόνων Κατασκηνώσεων στην Ήλια Ευβοίας, στην ίδια Μητρόπολη.
Οργάνωσε και λειτούργησε Σχολές Καταρτίσεως Στελεχών (Κατηχητών, Κατασκηνωτικών, Αντιαιρετικού Αγώνα). Διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών» Ν. Ευβοίας.
Ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα με συγγραφές άρθρων, διαλέξεις, συμμετοχές σε συνέδρια και πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές θεολογικού, κοινωνικού και εθνικού περιεχομένου.
Μητροπολίτης Κορίνθου χειροτονήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2006. Ήταν ο 89ος Επίσκοπος Κορίνθου μετά την έλευση του Αποστόλου Παύλου.
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442