Νέα επίθεση στη Χαμάς ετοιμάζει ο Νετανιάχου αντί για διαπραγμάτευση
Υπολογίζεται ότι περίπου 20 όμηροι εξακολουθούν να είναι ζωντανοί και κρατούνται από τη Χαμάς, με τον Νετανιάχου να προκρίνει τη στρατιωτική λύση για τους διασώσει.
Αντιμέτωπος με το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξετάζει πλέον μόνο στρατιωτική λύση, τη στιγμή που η χώρα του απομονώνεται διεθνώς λόγω της λιμοκτονίας που επέβαλε στην Παλαιστίνη.
Όπως δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο ABC News, ο Νετανιάχου πιέζει για επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα, με στόχο την απελευθέρωση περίπου 20 ομήρων που πιστεύεται ότι παραμένουν ζωντανοί υπό την κράτηση της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου 2023.
Ο ίδιος αξιωματούχος υποστήριξε πως η Χαμάς δεν ενδιαφέρεται πλέον για συμφωνία, γεγονός που οδηγεί την ισραηλινή πλευρά στο συμπέρασμα ότι μόνο η στρατιωτική δράση μπορεί να αποδώσει.
«Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός Νετανιάχου πιέζει για την επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, προκειμένου να επιτευχθεί η απελευθέρωση των ομήρων μέσω στρατιωτικής λύσης», ανέφερε ο αξιωματούχος.
Στους δρόμους οι Ισραηλινοί
Το Σάββατο, χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ, απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου και την επιστροφή των ομήρων. Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια του Ιλάι Νταβίντ, του οποίου ο αδερφός κρατείται από τη Χαμάς: «Είναι στα όρια του θανάτου. Ίσως τους απομένουν μόνο λίγες μέρες ζωής». Λίγο πριν, η Χαμάς είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με τον Εβιατάρ Νταβίντ εμφανώς αποστεωμένο.
Παράλληλα, η διεθνής ανησυχία για τον λιμό στη Γάζα εντείνεται. Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, και ο Αμερικανός πρέσβης Μάικ Χάκαμπι επισκέφθηκαν την περιοχή για να ελέγξουν τη διανομή βοήθειας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς, τουλάχιστον 175 άνθρωποι –93 από αυτούς παιδιά– έχουν πεθάνει από ασιτία.
Το Ισραήλ επιμένει ότι στέλνει επαρκή βοήθεια, ωστόσο διεθνείς οργανώσεις και τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν λόγο για σοβαρό υποσιτισμό.
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
- Δηλώσεις Καρυστιανού: Κι όμως, όσα είπε για τις αμβλώσεις δεν ήταν η αρχή – η εμμονή με τη θρησκεία και ο Αρχάγγελος στο πλευρό της
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- «Ηλεκτρονικός επόπτης» στα λεωφορεία της ΟΣΥ – Πώς θα παρακολουθούνται οι οδηγοί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442