Με το καλοκαίρι να έφτασε για τα καλά, ακολουθούν δύο συνταγές για σπιτικό παγωτό που παρουσιάστηκαν στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το καρότο, για να το σοτάρουμε. Προσθέτουμε και την καστανή ζάχαρη. Μόλις ετοιμαστεί το μείγμα, το αφήνουμε να κρυώσει.
Αμέσως μετά ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας: την κανέλα και το γαρύφαλλο .
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες. Χτυπάμε γρήγορα με το χέρι και ρίχνουμε και το μείγμα του καρότου.
Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, που την είχαμε στο ψυγείο.
Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε μια φόρμα και την βάζουμε στην κατάψυξη.
Για την charlotte: 200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ 30 γρ. αμύγδαλα καβουρβισμένα 5 τμχ μπεζέδες
Το μυστικό
Η χρήση της φυτικής κρέμας γάλακτος στο παγωτό, που δίνει την αφράτη και την αέρινη υφή.
Η διαδικασία
Για το παγωτό αρμενοβίλ: Σε ένα μπολ «χτυπάμε» στο μίξερ τη ζωική κρέμα γάλακτος και σε ένα άλλο τη φυτική κρέμα γάλακτος.
Μόλις είναι έτοιμες τις ενώνουμε και προσθέτουμε: το ζαχαρούχο γάλα, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Στη συνέχεια παίρνουμε τους μπεζέδες, τους σπάμε με τα χέρια μας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Για την charlotte: Σε ένα τσέρκι βάζουμε τα σαβαγιάρ -στα πλάγια και τη βάση της φόρμας- και ρίχνουμε τη γέμιση του παγωτού στο εσωτερικό.
Από πάνω σπάμε 2-3 μπεζέδες ακόμα για την τραγανότητα.
Βάζουμε το τσέρκι στην κατάψυξη για 3 με 4 ώρες και είναι έτοιμο για το σερβίρισμα.