ΝΔ για επίθεση στο σπίτι του Χαρακόπουλου: Οι επικίνδυνοι, θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν μας φοβίζουν
Κυβέρνηση και ΝΔ καταδικάζουν την επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος
Την επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, στα Πετράλωνα, καταδικάζει η Νέα Δημοκρατία.
«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο πολυκατοικίας, όπου κατοικεί ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος και καλεί όλα τα κόμματα να κάνουν το ίδιο», υπογραμμίζει η ΝΔ.
Ακολούθως προσθέτει πως «οι επικίνδυνοι, θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν μας φοβίζουν! Η Δημοκρατία μας, το κράτος δικαίου και οι αρχές και αξίες τις οποίες υπηρετούμε με συνέπεια, είναι πολύ ισχυρότερες από τα γκαζάκια τους».
«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να αναλογιστούν πού οδηγεί η τακτική του μίσους»
Από την πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «οφείλουν να αναλογιστούν πού οδηγεί η τακτική του μίσους, της τοξικότητας, με βασικό εργαλείο τη διασπορά ψευδών ειδήσεων».
Όσα ανέφερε:
Η επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου αποτελεί πράξη τυφλής βίας.
Εκείνοι που αποφάσισαν να διακινδυνεύσουν τις ζωές αθώων ανθρώπων, δεν είναι τίποτα περισσότερο από εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.
Γι’ αυτό, όπως έχει γίνει ξανά σε προηγούμενες περιπτώσεις, με τελευταία αυτή που αφορούσε στην επίθεση στη Νομική, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΕΛΑΣ ότι θα εντοπίσει και θα συλλάβει τους δράστες, ώστε να έρθουν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.
Από εκεί και πέρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να αναλογιστούν πού οδηγεί η τακτική του μίσους, της τοξικότητας, με βασικό εργαλείο τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Πώς έγινε η επίθεση
Οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια στην πολυκατοικία.
Από την έκρηξη, που σημειώθηκε περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα, προκλήθηκαν μόνο μικρής έκτασης υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας, επί της οδού Κυδαντιδών.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές γιατί ο εμπρηστικός μηχανισμός ήταν χαμηλής ισχύος.
Στο σημείο έφτασαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, που περισυνέλεξαν τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού, ενώ τις επόμενες ώρες θα αναζητηθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης ή οι δράστες.
«Δεν ξέρω ποιοι μπορεί να είναι»
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι δεν υποψιάζεται συγκεκριμένα πρόσωπα ή ομάδες πίσω από το συμβάν, αλλά το αποδίδει αόριστα στη γενικευμένη τρομοκρατία.
«Δεν ξέρω ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι άνθρωποι που στοχεύουν αθώους συμπολίτες μας», δήλωσε ο βουλευτής Λάρισας.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι υπάρχουν άτομα που «συστηματικά υπονομεύουν τη δικαιοσύνη, ρίχνουν νερό σε ένα νέο κύμα δημοκρατίας».
- Στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας ως το 2028 ο Τούχελ (pics)
- Βίλατζ Λιμπερταδόρες: Πρώτο σφύριγμα στη Δαμάστα Ηρακλείου – Απόψε στο MEGA
- Μεγάλη Εικόνα: Έρχεται στις 16 Φεβρουαρίου με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ντόρα Μπακογιάννη
- Βρυξέλλες: Έφοδος της αστυνομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Εν εξελίξει έρευνα για υπόθεση πώλησης ακινήτων
- Αποθέωση για τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (pics, vid)
- 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τα 5 ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον από τη Γροιλανδία στον Καναδά
- Κραν Μοντανά: «Σκοτώσατε τον γιο μου, θα πληρώσετε» – Προπηλάκισαν τους ιδιοκτήτες του μοιραίου μπαρ
- Η Αυστραλία στους 50 βαθμούς – Ρεκόρ ζέστης και πυρκαγιές σημαδεύουν το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442