Οι μέρες έχουν μεγαλώσει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και πριν το καταλάβουμε θα αρχίσουμε να… μετράμε μπάνια και φυσικά, παγωτά. Ειδικά το σπιτικό παγωτό πρόκειται για μία από τις καλύτερες guilt-free απολαύσεις του καλοκαιριού, αφού εκτός από την γεύση και την υφή του, μπορείτε να επιλέξετε και τα συστατικά του, ώστε να σας χαρίζουν δροσιά και θρεπτικές ουσίες χωρίς περιττές θερμίδες.
Για να γίνει η διαδικασία εύκολη και γρήγορη, θα χρειαστείτε μια παγωτομηχανή που απλοποιεί την τη διαδικασία ανάδευσης και κατάψυξης, ενώ ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε μπορείτε ακόμα να φτιάξετε παγωμένο γιαούρτι ή σορμπέ, μέχρι και ζελέ.
Θα βρείτε αυτό που αναζητάτε, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε παγωτομηχανές ενώ θα την παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα της χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε.
Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε παγωτομηχανή
Επειδή οι επιλογές είναι αμέτρητες, καλό είναι να εστιάσεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένη στην ισχύ της παγωτομηχανής, που μπορεί να κυμαίνεται από 5-20 Watt έως και 200. Εκείνες με τα περισσότερα Watt τείνουν να είναι και πιο ακριβές, έχουν όμως αυτόνομα σύστημα ψύξης και ως εκ τούτου γλιτώνετε πολύτιμο χρόνο και κερδίζετε ευκολία, αφού δεν χρειάζεται να βάζετε και να βγάζετε το παγωτό ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την κατάψυξη.
Επιπλέον, αναζητήστε παγωτομηχανές με μικρό άνοιγμα στο καπάκι, που θα σας επιτρέπει να πρόσθετε υλικά όσο λειτουργεί ο αναδευτήρας. Έτσι κάθε σας κίνηση θα είναι πιο απλή και θα υλοποιείτε κάθε σας γλυκιά δημιουργία στο μισό χρόνο.
Οι top συνταγές του καλοκαιριού
Παγωτό φράουλα
Υλικά για 2 μερίδες
4 μεγάλες φράουλες ή 2 κούπες κομμένες
Μισό λεμόνι, τον χυμό του
1 κ.σ. μέλι
1/2 της κούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
Ξεκινήστε πλένοντας και καθαρίζοντας προσεκτικά τις φράουλες.
Τοποθετήστε το χυμό του λεμονιού, τις φράουλες, το μέλι και το γιαούρτι σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα σας να ομογενοποιηθεί.
Ρίξτε το μείγμα στο δοχείο της παγωτομηχανής και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή (συνήθως 30-40 λεπτά ανάλογα με τη συσκευή).
Low calories σορμπέ σοκολάτας
Υλικά για 6 μερίδες
200γρ. ζάχαρη άχνη
40γρ. κακάο
30γρ. μαύρη σοκολάτα
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
500ml νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε 500ml νερό και αφήστε το να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Αφού κοσκινίσετε το κακάο, ρίξτε την ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίξτε σταδιακά το μείγμα στο ζεστό νερό, ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί καλά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώστε την φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας. Αποσύρετε και προσθέστε την μαύρη σοκολάτα, αφού την ψιλοκόψετε και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Έπειτα προσθέστε και τη βανίλια.
Αφού το μείγμα σας κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη την νύχτα. Έπειτα ρίξτε το παγωμένο μείγμα στη παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή (συνήθως 20-30 λεπτά) για να αποκτήσει σορμπέ υφή. Σερβίρετε απευθείας.
Παγωτό βανίλια από ρεβύθια με φυστικοβούτυρο
Υλικά για 6 μερίδες
1 φλιτζάνι ρεβύθια κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 1/2 φλιτζάνι περίπου φυτικό γάλα της επιλογής σας
Λίγο κακάο χωρίς ζάχαρη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ προσθέστε τα ρεβύθια, τους χουρμάδες, το φυστικοβούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το φυτικό γάλα. Πολτοποιήστε μέχρι το μείγμα σας να γίνει λείο και κρεμώδες. Για καλύτερη υφή στην παγωτομηχανή, βάλτε το μείγμα σας στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες ώστε να κρυώσει καλά.
Μεταφέρετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή (συνήθως 20-30 λεπτά) μέχρι να αποκτήσει υφή παγωτού. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρετε και πασπαλίστε με λίγο κακάο.