Παππάς: Η ΝΔ προτιμά να σπεκουλάρει και να χυδαιολογεί αρκεί να μην ελεγχθεί ποτέ ο Καραμανλής
Ο Νίκος Παππάς αναρωτήθηκε «αν θα τολμήσουν να κάνουν τώρα προανακριτική, αν θα τολμήσει να έρθει ο Καραμανλής να απαντήσει»
«Κίνηση επικοινωνιακού αντιπερισπασμού» απέναντι στη συζήτηση για τις δικαστικές εξελίξεις σε σχέση με τα Τέμπη και τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή για τον Κώστα Καραμανλή, χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς τις χθεσινές κυβερνητικές εξαγγελίες περί «αναβάθμισης του επιπέδου ασφάλειας των τρένων».
Μιλώντας στον Real FM, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση είχε νομοθετήσει αυτή την αναδιοργάνωση πριν από λίγους μήνες», ενώ σε σχέση με την αξιολόγηση του προσωπικού σημείωσε χαρακτηριστικά πως «θα έπρεπε να ντρεπόμαστε αν μιλάμε για αξιολόγηση τόσα χρόνια μετά το μεγαλύτερο δυστύχημα και ενώ αφήνουμε τη Hellenic Train να προχωρά σε κατάργηση του δεύτερου μηχανοδηγού και τον ΟΣΕ να έχει μείνει με το μισό προσωπικό».
Ο Νίκος Παππάς αναρωτήθηκε «αν θα τολμήσουν να κάνουν τώρα προανακριτική, αν θα τολμήσει να έρθει ο Καραμανλής να απαντήσει», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τον Χρήστο Σπίρτζη ανέφερε πως «ο Σπίρτζης έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που παρέχει το νομικό πλαίσιο για να ελεγχθεί, το έχει ζητήσει τέσσερις φορές, αλλά δεν τολμάνε να κάνουν ούτε αυτό. Προτιμούν να σπεκουλάρουν, να τον βρίζουν, να χυδαιολογούν, να αμολάνε δηλητήριο, με την απαρέγκλιτη προϋπόθεση να μην ελεγχθεί ποτέ ο Καραμανλής».
«Το σχέδιο Κωνσταντοπούλου συναντιέται με το σχέδιο Μητσοτάκη»
Κληθείς να σχολιάσει τη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς τόνισε: «Τη μελετάμε και, προφανώς, δεν μας ικανοποιεί. Για να αναστραφεί θα πρέπει να έχουμε πολύ σαφείς προγραμματικές αιχμές, να γίνουμε συμπεριληπτικοί στη λειτουργία μας και αποτελεσματικοί. Και μέσα από το συνέδριό μας να εκπέμψουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερβούμε τις μεγάλες πληγές που άνοιξε στο σώμα της Αριστεράς η διαδικασία των αλλεπάλληλων διασπάσεων».
Σε σχέση με τη στάση των άλλων προοδευτικών κομμάτων στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, σημείωσε ότι οι προοδευτικοί πολίτες ζητούν τη συνεργασία, όπως καταγράφεται στις έρευνες, και όσοι το αρνούνται θα κριθούν.
Αναφορικά με τις επιθέσεις της αρχηγού της Πλεύσης Ελευθερίας, ο Νίκος Παππάς είπε ότι τα περί «λαγουμιού» είναι μέρος μιας «χυδαίας επίθεση, η οποία συγκρίνεται μόνο με αυτά που λέει η Ομάδα Αλήθειας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».
Όσο για το αν υπάρχει ενδεχόμενο συμμετοχής της σε μια προοδευτική συνεργασία, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η ίδια έχει αυτοεξαιρεθεί εκκωφαντικά, διότι είπε ότι δουλειά της ίδιας είναι να μείνει η Αριστερά στο λαγούμι της. Εμείς θέλουμε η Αριστερά να πρωταγωνιστήσει. Άρα εδώ έχουμε δύο ευθέως ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια. Ένα που λέει ότι υπάρχει δυνατότητα οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις να διεκδικούν την κυβέρνηση ακόμα και σε δύσκολες στιγμές και να βγάζουν τη χώρα και τον λαό από τη δύσκολη θέση. Και ένα άλλο σχέδιο, το οποίο συναντιέται με τον κ. Μητσοτάκη στην επιθυμία να μην μπορέσει η Αριστερά να παίξει έναν ρόλο σοβαρό, ηγεμονικό και κυρίαρχο στο προοδευτικό φάσμα».
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-127x85.jpg)





































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442