Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Καθηγητής Harvard: Εξαιρετικά ευφυής και δυναμική πολιτική προσωπικότητα ο Τσίπρας – Έμεινα εντυπωσιασμένος

Καθηγητής Harvard: Εξαιρετικά ευφυής και δυναμική πολιτική προσωπικότητα ο Τσίπρας – Έμεινα εντυπωσιασμένος

«Η διάλεξη του Αλέξη Τσίπρα ήταν εξαιρετικά πετυχημένη, καθώς η αίθουσα ήταν κατάμεστη», τόνισε ο καθηγητής του Harvard Peter Hall. «Όταν έχεις υπάρξει πρωθυπουργός στην Ελλάδα της κρίσης, το Χάρβαρντ δεν είναι και τόσο τρομακτικό. Ήταν πολύ άνετος και έδωσε τη διάλεξη σε άπταιστα, πολύ εκλεπτυσμένα αγγλικά».

«Έμεινα πολύ εντυπωσιασμένος από τον Αλέξη Τσίπρα», υπογράμμισε ο καθηγητής του Harvard, Peter Hall, που συντόνισε μία από τις διαλέξεις του πρώην πρωθυπουργού στο αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Όπως είπε ο γνωστός καθηγητής στο τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών Peter Hall, μιλώντας στο MEGA, «η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις αυτή τη στιγμή. Ο κ. Τσίπρας είναι ο τύπος του έμπειρου πολιτικού που μπορεί να μιλήσει από πρώτο χέρι για τη δική του οπτική πάνω σε αυτές τις προκλήσεις».

Πρόσθεσε πως «η διάλεξη του Αλ. Τσίπρα ήταν εξαιρετικά πετυχημένη, καθώς η αίθουσα ήταν κατάμεστη, αναγκαστήκαμε να διώξουμε κόσμο». Υπογράμμισε ότι η διάλεξη έγινε στα αγγλικά, με τον πρώην πρωθυπουργό, όπως είπε ο καθηγητής του Harvard, να μιλά «άπταιστα, πολύ εκλεπτυσμένα αγγλικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το κοινό έφυγε, όπως και εγώ, με τη γενική εντύπωση ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά ευφυή, δυναμική πολιτική προσωπικότητα που είναι βαθιά αφοσιωμένη και προβληματισμένη από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη».

Συμπλήρωσε ότι εκτιμά «πως όταν έχεις υπάρξει πρωθυπουργός της Ελλάδας στη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, το Χάρβαρντ δεν είναι και τόσο τρομακτικό όσο φαντάζεται κανείς. Ήταν πολύ άνετος και θα βρίσκεται στο Χάρβαρντ για αρκετές εβδομάδες προκειμένου να συζητήσει με ένα ευρύ φάσμα φοιτητών και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας».

Τόνισε ότι πρώην πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το ποια συμβουλή θα έδινε σήμερα σε Ευρωπαίους πολιτικούς που έχουν να διαχειριστούν τον Βλάντιμιρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ. Όπως είπε ο Peter Hall, «η απάντησή του ήταν ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. Αυτό που πρέπει να επιδιώκει κανείς είναι μια αίσθηση αμοιβαίου σεβασμού».

«Ο Τσίπρας είναι ο τύπος του έμπειρου πολιτικού που μπορεί να μιλήσει από πρώτο χέρι»

Τέλος, ο Peter Hall επισήμανε ότι «στο δείπνο του έγινε μια δύσκολη ερώτηση από κάποιον για θέματα μετανάστευσης», με τον Αλ. Τσίπρα να επικεντρώνεται, «στην ανάγκη εξισορρόπησης. Από τη μία πλευρά στην προστασία των συνόρων, από την άλλη στη διασφάλιση της ευημερίας των αιτούντων άσυλο. Είχα την αίσθηση ότι δεν απαντούσε μόνο ως πολιτικός αλλά και ως άνθρωπος».

Όσα ανέφερε ο καθηγητής του Harvard στο MEGA:

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο