Γάζα: «Εντατικές συνομιλίες» Ισραήλ, Κατάρ και ΗΠΑ για τις επόμενες φάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
«Τα μέρη (...) άρχισαν εντατικές συνομιλίες για να εξεταστούν τα επόμενα στάδια της ανακωχής» στη Γάζα, αναφέρει ανακοίνωση της αιγυπτιακής κυβέρνησης.
Αντιπροσωπείες του Ισραήλ και του Κατάρ διεξήγαγαν στο Κάιρο «εντατικές συνομιλίες» για τις επόμενες φάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς, με τη συμμετοχή αμερικανών αντιπροσώπων, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η γραμματεία ενημέρωσης και Τύπου της αιγυπτιακής κυβέρνησης (στη φωτογραφία του Reuters/Dawoud Abu Alkas, επάνω, μικρός Παλαιστίνιος παίζει δίπλα στα κατεστραμμένα κτίρια στη Γάζα).
Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως έστειλε στο Κάιρο ομάδα διαπραγματευτών για συνομιλίες
«Τα μέρη (…) άρχισαν εντατικές συνομιλίες για να εξεταστούν τα επόμενα στάδια της ανακωχής, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών με σκοπό να υπάρξουν εγγυήσεις για την εφαρμογή συμφωνιών που είχαν συναφθεί προηγουμένως», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Καΐρου.
Οι διαπραγματευτές εξέτασαν επίσης τρόπους ν’ αυξηθεί «η ανθρωπιστική βοήθεια» που παραδίδεται στον παλαιστινιακό θύλακο, ο οποίος έχει υποστεί πελώρια καταστροφή τους 15 μήνες του πολέμου, κατά το κείμενο.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα χθες πως έστειλε στο Κάιρο ομάδα διαπραγματευτών για συνομιλίες, αφού η Χαμάς παρέδωσε τη νύχτα τις σορούς τεσσάρων ομήρων, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση εκατοντάδων παλαιστίνιων κρατουμένων, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η οποία τυπικά ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο 1η Μαρτίου.
Το οριστικό τέλος του πολέμου…
Η δεύτερη φάση, η οποία στη θεωρία ξεκινά μεθαύριο Κυριακή, προβλεπόταν να φέρει το οριστικό τέλος του πολέμου και την απελευθέρωση των τελευταίων ισραηλινών ομήρων που απομένουν στη Λωρίδα της Γάζας. Ομως επικρατεί αβεβαιότητα για το εάν θα τεθεί πράγματι σε εφαρμογή.
Η τρίτη και τελευταία φάση της συμφωνίας, στη θεωρία πάντα, θα είναι αφιερωμένη στην ανοικοδόμηση του παραθαλάσσιου παλαιστινιακού θυλάκου ο οποίος παραμένει υπό πολιορκία, εγχείρημα κολοσσιαίων διαστάσεων που κατά εκτιμήσεις του ΟΗΕ θα κοστίσει το λιγότερο 53 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ακραίες καταστάσεις στην Τουρκία: 29 ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για παράνομα στοιχήματα
- Υπερτουρισμός: Νέοι κανόνες στην Ευρώπη – Τι αλλάζει στα ταξίδια το 2006 και τι ισχύει στην Ελλάδα
- Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]
- Ύπνος στον αέρα; 4 απίστευτες μέθοδοι που χρησιμοποιούν τα ζώα για να κοιμηθούν ακίνδυνα
- Η αποθεραπεία του Λεσόρ, η διαχείριση του Αταμάν και η «συμφόρηση» στο «5» με την επιστροφή του
- Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας
- Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στους άνομους δρόμους των Peaky Blinders – Πυροβολισμοί στο Μπέρμιγχαμ
- «Τρέλανε» και τους συμπαίκτες του ο Ελ Κααμπί: Το απίθανο «ψαλιδάκι» από όλες τις λήψεις (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)











![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-150x85.jpg)

























![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442