Γερμανία: Η Porsche καταργεί 1.900 θέσεις εργασίας έως το 2029
Η Porsche ανακοίνωσε την κατάργηση περίπου 1.900 θέσεων εργασίας έως το 2029 στα εργοστάσια της στη Στουτγάρδη, το Τσούφεχάουζεν και το Βάισαχ.
Την κατάργηση περίπου 1.900 θέσεων εργασίας έως το 2029 σχεδιάζει η αυτοκινητοβιομηχανία Porsche, θυγατρική του ομίλου της Volkswagen (στη φωτογραφία του Reuters/Michaela Rehle, επάνω, εργαζόμενοι στη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου της Porche στη Στουτγάρδη).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, οι περικοπές αφορούν τα εργοστάσια στην περιοχή της Στουτγάρδης, στο Τσούφεχάουζεν και στο Βάισαχ και θα γίνουν «με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο».
Η Porsche θα επικεντρωθεί εκ νέου στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, σύμφωνα με ανακοίνωσή της
Επιπλέον, διευκρίνισε η Porsche, για τους εργαζόμενους θα εξακολουθήσει να ισχύει η «εγγύηση απασχόλησης», η οποία απαγορεύει απολύσεις για λειτουργικούς λόγους έως το 2030 και οι αποχωρήσεις θα πρέπει να είναι εθελούσιες. Η εταιρία απασχολεί συνολικά 37.000 εργαζόμενους στα εργοστάσιά της στη Γερμανία.
Στις αρχές του μήνα η Porsche ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά το τέλος της συνεργασίας της με τον οικονομικό διευθυντή Λουτς Μέσκε και τον διευθυντή πωλήσεων Ντέτλεφ φον Πλάτεν, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση ή να ορίσει αντικαταστάστες.
Λίγες ημέρες αργότερα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι, σ’ αντίθεση με προηγούμενους στόχους της, θα επικεντρωθεί εκ νέου στους κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Επιπλέον κόστος
Για την ανάπτυξη αυτών των κινητήρων, αλλά και των plug-in υβριδικών μοντέλων, το επιπλέον κόστος για το 2024 υπολογίζεται σε 800 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα ωστόσο με το αρχικό σχέδιο, έως το 2030 θα έπρεπε περισσότερα από το 80% των νέων σπορ και εκτός δρόμου μοντέλων της Porsche να είναι πλήρως ηλεκτροκίνητα.
Πηγή: ΑΠΕ
- Από τον Έπσταϊν στις αρχαιότητες των Χμερ: Οι σκιές γύρω από τη συλλογή του Λέον Μπλακ
- Σχέση: Οι έξι «χρυσοί κανόνες» που οδηγούν την ευτυχία
- Το ολοκληρωτικό πέπλο στην Ευρώπη
- Τέμπη: Τα αναπάντητα ερωτήματα, οι πραγματογνωμοσύνες, τα πορίσματα και τα κενά
- Η ανάπτυξη ήρθε αλλά οι καταναλωτές έμειναν στο… ράφι
- Η Αννα Σαουάι θα υποδυθεί την Γιόκο Όνο στις ταινίες για τους Beatles – Στόχος της να διηγηθεί την αόρατη πλευρά
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Αν καταρρεύσει το παραδοσιακό μοντέλο «δουλεύω για να ζήσω»
- Μαρτυρία από τα Τέμπη: «Είμαστε κλεισμένοι στο βαγόνι, έχει φωτιά έξω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442