Χιλή: Οχυρωματικά έργα φτιάχνει ο ακροδεξιός πρόεδρος για να σταματήσει τους… μετανάστες
Οχυρωματικά έργα άρχισαν να κατασκευάζονται κατά μήκος των βόρειων συνόρων της Χιλής, κατόπιν εντολής του ακροδεξιού προέδρου της χώρας, για να αναχαιτιστούν οι... μετανάστες.
Εκσκαφείς άρχισαν τη διάνοιξη τάφρων κατά μήκος των βόρειων συνόρων της Χιλής με το Περού, ξεκινώντας την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του ακροδεξιού προέδρου Χοσέ Αντόνιο Καστ για καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης και ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στα σύνορα (εικόνα, επάνω, από το Χ).
Ο Καστ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την προηγούμενη εβδομάδα, είχε υποσχεθεί προεκλογικά την κατασκευή οχυρωματικών έργων κατά μήκος των συνόρων, με στόχο να αποτρέψει την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα.
«Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε εκσκαφείς για να οικοδομήσουμε μια κυρίαρχη Χιλή»
Comenzó el plan “Escudo Fronterizo” brillante idea de José Kast, zanjas de 2-3 metros para cubrir cerca de mil (1000) kilómetros en pleno desierto de nuestra extensa frontera chilena. pic.twitter.com/Tu9e8ZaNSh
— PIENSAPRENSA 360 mil Seguidores (@PiensaPrensa) March 17, 2026
Χθες Δευτέρα, επιθεώρησε την έναρξη των εργασιών κοντά στο μεθοριακό πέρασμα Τσακαγιούτα.
«Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε εκσκαφείς για να οικοδομήσουμε μια κυρίαρχη Χιλή» η οποία έχει πληγεί από «την παράτυπη μετανάστευση, τη διακίνηση ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα», είπε ο Χοσέ Αντόνιο Καστ.
Ο πρόεδρος της Χιλής ανέβηκε σε εκσκαφέα κατά την επιθεώρηση των έργων, και χαιρέτησε στρατιωτικούς που σταθμεύουν στην περιοχή.
Ni su mano derecha lo respeta , miren como se cruza por detrás cuando habla Kast en pleno punto de prensa. pic.twitter.com/L17f1XhnTh
— H (@hernan_sr) March 16, 2026
Ο 60χρονος Καστ έχει δηλώσει πως σκοπεύει να ηγηθεί μιας κυβέρνησης «έκτακτης ανάγκης», η οποία θα επικεντρωθεί στη δημοσιονομική εξυγίανση και στην πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών.
Μπαράζ διαταγμάτων
Από την ανάληψη των καθηκόντων του έχει εκδώσει ήδη αρκετά διατάγματα με στόχο την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας κατά μήκος των βόρειων συνόρων της Χιλής.
Περισσότεροι από 180.000 παράτυποι μετανάστες εισήλθαν τα τελευταία χρόνια στη Χιλή, ανέφερε ο Καστ, υπογραμμίζοντας ότι η κατασκευή οχυρωματικών έργων είναι απαραίτητη για να περιοριστούν οι ροές.
Οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία για την σκληρή γραμμή που υιοθετεί η νέα κυβέρνηση στο μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση που θα έχουν οι παράτυποι μετανάστες στη Χιλή.
Πηγή: ΑΠΕ
- Μαλδίβες: Ανασύρθηκαν οι δύο τελευταίες σοροί των δυτών που εγκλωβίστηκαν σε υποθαλάσσια σπηλιά
- ΕΕ καλεί Μέρκελ για να μιλήσει με τον Πούτιν
- «Ανήκει σε όλους μας»: Βίντεο-έπος της Άρσεναλ για την κατάκτηση του τίτλου με πρωταγωνιστή τον Αρσέν Βενγκέρ (vid)
- Λάβρος Ανδρουλάκης: Προσφεύγει κατά Δεμίρη, «εκθέτετε τη χώρα διεθνώς» – Αδικαιολόγητη η άρνηση του Τζαβέλλα να προσέλθει
- Απώλεια κιλών: Γιατί ο σκύλος σας χάνει μύες και πώς η διατροφή συμβάλλει στην υγεία του
- «Κρύβεται» ο Τζαβέλας από τον έλεγχο της Βουλής – Η επιστολή του – Παρουσία Ανδρουλάκη η συνεδρίαση
- Έμπολα: «Μας βασανίσει» – Φόβος στην ανατολική πλευρά της Δημοκρατίας του Κονγκό, εξαπλώνεται η επιδημία
- Αγκαλιές, δάκρυα και «τρελά» πανηγύρια μετά την ισοπαλία της Σίτι – Απίθανες στιγμές στο προπονητικό κέντρο της Άρσεναλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hari-nandakumar-AusHcg-Sxc-unsplash-1-315x220.jpg)






















![«Therians»: Άνθρωποι που ταυτίζονται με ζώα ζητούν περίθαλψη από κτηνιάτρους – Δεν παίζουν μαζί τους οι κτηνίατροι [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/therians-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442