Νέα Ορλεάνη: Τον τόπο της επίθεσης επισκέφθηκε ο Μπάιντεν με τη σύζυγό του
Ο Μπάιντεν με τη σύζυγό του έκαναν σύντομη στάση στην Μπέρμπον Στριτ, στη Νέα Ορλεάνη, εκεί όπου ο ύποπτος, ο Σαμσούντ Ντιν Τζαμπάρ, όρμησε με φορτηγάκι εναντίον διερχόμενων σ’ αυτόν τον δρόμο.
Ο Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ, μετέβη χθες Δευτέρα στον τόπο της επίθεσης με τη χρήση αυτοκινήτου ως όπλου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους την 1η Ιανουαρίου στη Νέα Ορλεάνη (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Kevin Lamarque).
Το προεδρικό ζευγάρι έκανε σύντομη στάση στην Μπέρμπον Στριτ, μπροστά σε αυτοσχέδιο μνημείο για τα θύματα, εκεί όπου ο ύποπτος, ο Σαμσούντ Ντιν Τζαμπάρ, όρμησε με νοικιασμένο φορτηγάκι εναντίον διερχόμενων σ’ αυτόν τον δρόμο, συνώνυμο των μπαρ, της τζαζ, της γιορτής.
Ο Μπάιντεν παρέμεινε με το κεφάλι κατεβασμένο μπροστά σε αυτοσχέδιο μνημείο για τα θύματα
CLIP: President Biden and @FirstLady Dr. Jill Biden pay respects in New Orleans to the 14 people who lost their lives in the Bourbon Street attack. pic.twitter.com/ydeh2TfsNv
— CSPAN (@cspan) January 7, 2025
Η Τζιλ Μπάιντεν άφησε λουλούδια, κατόπιν παρέμεινε σιωπηλή, με το κεφάλι κατεβασμένο, όπως και ο Τζο Μπάιντεν, προτού ο πρόεδρος κάνει τον σταυρό του καθώς έφευγε.
Και οι δυο αναμενόταν να παρευρεθούν σε διαθρησκευτική λειτουργία για τα θύματα στον καθεδρικό ναό του Σεντ Λούις της Νέας Ορλεάνης.
Ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους διέταξε να διατεθούν «επιπρόσθετοι ομοσπονδιακοί πόροι για να βοηθηθεί η Νέα Ορλεάνη να ετοιμαστεί για προσεχείς σημαντικές εκδηλώσεις» όπως το καρναβάλι της πόλης, που θα ολοκληρωθεί την 4η Μαρτίου, ή το Super Bowl, ο τελικός του αμερικανικού ποδοσφαίρου, που θα γίνει την 9η Φεβρουαρίου, ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Καρίν Ζαν-Πιερ, επί του προεδρικού αεροσκάφους εν πτήσει προς τη Λουιζιάνα.
«Τρομοκρατική ενέργεια»
Μέσα στο λευκό ημιφορτηγό που μετέτρεψε σε όπλο ο δράστης βρέθηκε λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους. Ο άνδρας είχε δηλώσει σε διάφορα βίντεο πως ορκίζεται πίστη στο ΙΚ και ότι είχε γίνει μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) χειρίζεται την υπόθεση ως «τρομοκρατική ενέργεια».
Πηγή: ΑΠΕ
- Το Ινστιτούτο Τσίπρα ρίχνει προτάσεις διακυβέρνησης
- Υπόθεση κατασκοπείας: Δεν κατονόμασε συνεργούς εντός των Ενόπλων Δυνάμεων ο σμήναρχος – Νέες έρευνες
- «Ποιο είναι τo celebrity crush μου; Αυτό που παντρεύτηκα!» – Ο Μπίλι Κράνταπ είναι τυχερός
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Μεγάλη «μάχη» στην Τούμπα, ρεβάνς στη Λιβαδειά με φόντο τον τελικό
- 1-2-3 Πολλοί ΟΠΕΚΕΠΕ!
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω τροχαίου
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (11/2): «Δράση» με Κύπελλο Ελλάδος Betsson και Premier League
- Marseaux: Το τραγούδι της «Hanomai» γίνεται video game με πρωταγωνίστρια την ίδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)






























![Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-1-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442