Μαθητές: «Δώστε λεφτά για την παιδεία» – Κινητοποίηση για την δημόσια εκπαίδευση
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις που οργάνωσαν μαθητές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που στόχο έχουν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια παιδεία.
Γέμισαν οι δρόμοι από μαθητές και φοιτητές στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.
Κάλεσμα είχαν αποτείνει τα συντονιστικά των μαθητών και των δύο πόλεων, αναδεικνύοντας τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η δημόσια παιδεία, έρμαιο των μέτρων που κάθε χρόνο λαμβάνει το υπουργείο.
«Ραντεβού στους δρόμους»
«Δευτέρα 4 Νοέμβρη μαθητές, φοιτητές και καθηγητές από όλη τη χώρα βγαίνουμε στους δρόμους γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με την τραγική κατάσταση στα σχολεία μας. Γιατί θέλουμε σχολεία σύγχρονα, με κατάλληλες υποδομές, που θα μας δίνουν την γνώση που χρειαζόμαστε για να κυνηγήσουμε τα όνειρα και τους στόχους μας και δεν θα λειτουργούν σαν εξεταστικά κέντρα παρέχοντας μόνο επιφανειακές γνώσεις!», ανέφερη η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητήν Αθήνας, μιλώντας στο in.gr.
Όπως τόνισε μαθήτρια, αναφερόμενη στην κυβέρνηση «για αυτούς οι ανάγκες των μαθητών είναι κόστος, τα όνειρά μας είναι κόστος. Επιλέγουν να μην δίνουν χρήματα για την Παιδεία και άλλες ανάγκες, δικές μας και των οικογενειών μας. Οι μαθητές όμως έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας και ο,τι τελικά έχει βελτιωθεί στα σχολεία μας έγινε μετά από τους αγώνες μας».

Μαθητές και φοιτητές στην κινητοποίηση στην Αθήνα.

Μεγάλη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας.

«Δεν είμαστε νούμερα, δεν είμαστε αριθμοί» αναφέρει μαθητικό πανό.
«Φτάνει με τις άδικες αποβολές» αναφέρουν οι μαθητές
Κάλεσμα σε συγκέντρωση έκαναν και οι διδασκόμενοι στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι «φτάνει πια με τις άδικες αποβολές και την τρομοκρατία σε συμμαθητές μας» καλώντας να ληφθούν πίσω οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά.
«Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί σε όλα τα σχολεία», αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Πανό στην κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη ζητάνε τη χρηματοδότηση της παιδείας.

Μαθητές στην μεγάλη κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης.

ΜΑΤ δίπλα από την πορεία στη Θεσσαλονίκη.
- Ο Τραμπ αρνείται πως σύρθηκε από το Ισραήλ στον πόλεμο – Το Ιράν σκόπευε να «επιτεθεί πρώτο»
- Ανατροπή: Burnout δεν παθαίνουν (μόνο) όσοι δουλεύουν περισσότερο
- Έρχονται «ραβασάκια» για τα ανασφάλιστα οχήματα – Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ
- Ισραηλινό πλήγμα σε ξενοδοχείο στη Βηρυτό – Αναβάθμισαν οι ΗΠΑ την ταξιδιωτική οδηγία για την Κύπρο
- Συνταγή: Νηστίσιμο κέικ με κακάο και πορτοκάλι
- Φάρμακα παχυσαρκίας και μετά το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης
- Το Ισραήλ βομβάρδισε ξενοδοχείο σε προάστιο της Βηρυτού
- Νεκρή 11χρονη από θραύσματα στο Κουβέιτ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442