Χακάν Φιντάν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία κινδυνεύει με πυρηνική κλιμάκωση
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι η Άγκυρα συνομιλεί με Ουκρανία και Ρωσία για να υπάρξει διπλωματική διέξοδος
Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να κλιμακωθεί σε πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σλοβενία.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατηρεί επαφές με τους ομολόγους του στη Ρωσία και την Ουκρανία
«Δυστυχώς, ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας διανύει τον τρίτο χρόνο του. Κινδυνεύει να κλιμακωθεί σε έναν πόλεμο που θα περιλαμβάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων», επισήμανε, σύμφωνα με εκπομπή του TRT Haber.
Ρόλο μεσολαβητή διεκδικεί η Τουρκία
Ο Φιντάν ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία καλεί σε έγκαιρη κατάπαυση του πυρός και την έναρξη συνομιλιών τονίζοντας ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν όλοι οι κίνδυνοι που ενέχει ο πόλεμος στην Ουκρανία.
«Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανθρώπινο από το αίτημα να σταματήσει ο πόλεμος. Αυτό απαιτεί συνομιλίες. Χρειάζονται επίσης διαπραγματεύσεις για να αποτραπεί η περαιτέρω καταστροφή της περιοχής μας από τον πόλεμο», σημείωσε ο Φιντάν.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατηρεί επαφές με τους ομολόγους του στη Ρωσία και την Ουκρανία, καταθέτοντας προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση της σύγκρουσης.
Οι τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας με την εισβολή του Κιέβου σε ρωσικά εδάφη και τα όπλα που έχει στείλει ως ενίσχυση η Δύση έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ρωσίας που επιδίδεται σε μαζικούς βομβαρδισμούς.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Δύση παίζει με τη φωτιά όπως τα παιδιά με τα σπίρτα, κάνοντας ξανά αναφορά σε κίνδυνο για έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και στην απειλή των πυρηνικών.
- Χριστοδουλίδης για βίντεο περί διαφθοράς: Είμαι εδώ, δεν έχω να φοβηθώ οτιδήποτε
- Παζλ για δυνατούς λύτες: Είναι ο Μάρλον Μπράντο ο αληθινός πατέρας του μικρότερου γιου του Μάικλ Τζάκσον;
- «Έφυγε» ο Ρολάν Κουρμπίς που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό
- Αρχαίος τάφος στην Τουρκία ίσως φιλοξενούσε συγγενή του βασιλιά Μίδα
- Inside Iran’s Most Dangerous Uprising in Decades
- Ανδρουλάκης: Τεράστιες ευθύνες της ΝΔ για τη Mercosur, το ΠΑΣΟΚ δεν θα τη στηρίξει – Πυρά για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Πότε θα γίνει η τελευταία επιστροφή ενοικίου – Ποιους αφορά
- Σέρρες: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αναφορές του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442