Mεγαλείο ψυχής από τον Στέρλινγκ: Θα βοηθήσει οικονομικά 14 μαθητές να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο
O Άγγλος μεσοεπιθετικός, Ραχίμ Στέρλινγκ, θα βοηθήσει οικονομικά 14 έγχρωμους μαθητές να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Στην Αγγλία μία στατιστική έρευνα του 2021-22 αποκάλυψε πως μόλις το 5% των σπουδαστών στα πανεπιστήμια είχαν διαφορετικό χρώμα δέρματος.
Ο Ραχίμ Στέρλινγκ αναμένεται να χρηματοδοτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 14 έγχρωμους μαθητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ούτως ώστε να μπορέσουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.
Οι δηλώσεις του
Ο 29χρονος διεθνής άσος της Τσέλσι ρωτήθηκε για αυτή την σπουδαία κίνηση από μεριάς του και εκείνος απάντησε λέγοντας: «Αρκεί να κοιτάξει κανείς τα στοιχεία για να διαπιστώσει ότι πολύ λίγοι ικανοί και ταλαντούχοι μαθητές από περιβάλλοντα που ανήκουν σε μειονότητες υποβάλλουν αίτηση για πανεπιστημιακές σπουδές.
Υπάρχουν πολλοί νέοι από δύσκολο υπόβαθρο, από μειονοτικές κοινότητες, που έχουν το ταλέντο να κάνουν πραγματικά τη διαφορά σε αυτόν τον κόσμο, αλλά συναντούν το ένα εμπόδιο μετά το άλλο, δήλωσε. Ήθελα το Ίδρυμα να αφαιρέσει μέρος αυτής της ανησυχίας και να επιτρέψει στους νέους να επικεντρωθούν στη εξέλιξη αυτού του ταλέντου, είτε αυτό είναι στο πανεπιστήμιο είτε σε άλλο επίπεδο», σημείωσε ο Άγγλος μεσοεπιθετικός.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Κέντρικ Ναν δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ - Εκτός και ο Ντίνος Μήτογλου για τον Εργκίν Αταμάν
Από τις καθυστερήσεις και τις αλλαγές μέχρι το VAR σε κόρνερ και κίτρινες κάρτες – τι αποφασίστηκε στο Λονδίνο από την IFAB και πώς επηρεάζεται το παιχνίδι