Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από το Λαύριο με για την πρώτη αγωνιστική των play-out της Stoiximan Basket League με 89-85 και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στο μίνι τουρνουά.
Ο Πόρτερ στο ντεμπούτο του πέτυχε 14 πόντους, μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ και μοίρασε τέσσερις ασίστ σε 25:42 λεπτά συμμετοχής.
Ο Μουράτος με εκπληκτική εμφάνιση (19 πόντοι, 3/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 1/1 βολή, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ) και ο Θόρντον (16 πόντοι) έκαναν τη διαφορά υπέρ των γηπεδούχων, που έκλεισαν το σαραντάλεπτο με 50% στο τρίποντο (13/26) και με 30 πόντους από τα λάθη του ΠΑΟΚ.
Αλλαγές στο προβάδισμα είχε η πρώτη περίοδος, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πιο δυνατά (2-7) και το Λαύριο ν’ αντιδρά (17-15) Ο ΜακΝις βοήθησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης να προσπέρασει εκ νέου (17-21), με τον Θόρντον να ισοφαρίζει (22-22) και τον Τσαϊρέλη να διαμορφώνει το 22-24 στο 10ο λεπτό. Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα στη 2η περίοδο, όταν ο Μίχαλακ βγήκε μπροστά για τον ΠΑΟΚ (24-29), ενώ ο Μουράτος έβαλε την «υπογραφή» του στην αντεπίθεση των γηπεδούχων που ξέφυγαν και με +8 (47-39). Το τρίποντο του Τσιακμά έφερε στο -5 τον ΠΑΟΚ (47-42), που ήταν και το σκορ του α΄ μέρους.
Έξω από τα 6.75, με διαδοχικά τρίποντα, το Λαύριο πήρε διαφορά 11 πόντων (53-42), αλλά και 12 (68-56), στο 26ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις και το Λαύριο έκλεισε με διψήφια τιμή διαφοράς την 3η περίοδο (72-62). Το +15 (81-66) δεν… άργησε για τους γηπεδούχους, αλλά ο ΠΑΟΚ θα τα έδινε όλα για την ανατροπή, η οποία όμως δεν επετεύχθη. Ο Πόρτερ «υπέγραψε» σερί 10-0 για το -5 του ΠΑΟΚ (81-76), στο 35ο λεπτό. Το τρίποντο του Μουράτου έδωσε έναυσμα για προβάδισμα με +10 (86-76) για το Λαύριο. Πόρτερ και Μαργαρίτης πέτυχαν καλάθια για το 87-83 στο 38’. Όμως, ο ΠΑΟΚ ήταν άστοχος, ο Καστανέδα είχε 0/2 βολές από τη γραμμή στα 11,2’’ πριν το τέλος, ενώ ο Άλστον με φόλοου μείωσε σε 87-85, στα 3,2’’. Στη συνέχεια, ο Τσιακμάς έκανε αντιαθλητικό στον Καστανέδα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 89-85.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Ο Πανιώνιος δημιούργησε ένα υπέροχο βίντεο και μέσα σε δύο λεπτά στέλνει το μήνυμα για το πώς πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός και πώς οι γονείς πρέπει να στέκονται δίπλα στα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα γήπεδα.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Τόμας Μάχατς στον δεύτερο γύρο του Australian Open και μετά τον αποκλεισμό του δήλωσε απογοητευμένος από την πορεία του, ενώ παραδέχθηκε και την ανωτερότητα του Τσέχου.