Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόναχο – Βερολίνο ένα τρίποντο δρόμος

Μόναχο – Βερολίνο ένα τρίποντο δρόμος

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αγκαλιά με την επιστροφή στα φάιναλ φορ μετά από 12 χρόνια

Τα 585 χιλιόμετρα (οδικώς καθώς αεροπορικώς είναι 504) που χωρίζουν το Μόναχο από το Βερολίνο ο Παναθηναϊκός τα διένυσε σε χρόνο dt.

Οσο κράτησαν τα κλάσματα του δευτερολέπτου μέχρι η μπάλα από το τρίποντο του Χουάντσο Ερνάνγκομεθ καταλήξει στο καλάθι για το 78-70 στα δυόμιση λεπτά πριν το τέλος, μια φάση που πέταξε σαν ελατήριο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο από τη θέση του.

Διότι εκεί κατάλαβε ο γιός του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου ότι ήρθε η ώρα να ζήσει και αυτός ένα φάιναλ φορ μετά από 12 χρόνια και το τελευταίο που είχε ταξιδέψει το τριφύλλι στην Κωνσταντινούπολη το 2012 πριν αλλάξει χέρια η διοίκηση από πατέρα σε γιό.

Ναι ο Παναθηναϊκός είναι κάτι παραπάνω από μια ανάσα από την επιστροφή του στην κορυφαία διοργάνωση και μάλιστα κατά διαβολική σύμπτωση στην πόλη του μεγαλύτερου (μαζί με τη Μπολόνια) ευρωπαϊκού του θριάμβου το 2009, ίσως στο πιο δύσκολο φάιναλ φορ στην ιστορία με τον αξέχαστο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και τον ακόμα πιο μεγάλο τελικό με την ΤΣΣΚΑ.

Βέβαια μέχρι τότε υπάρχει ακόμα δρόμος αλλά κακά τα ψέματα είναι σχεδόν αδύνατον αγωνιστικά να χάσει ο Παναθηναϊκός τρεις φορές σε λίγες μέρες από Μακάμπι ή τη Βίρτους ή τη Μπασκόνια και μάλιστα η μία στο ΟΑΚΑ. Αυτές θα είναι οι τρεις πιθανές αντίπαλοι των Πρασίνων εάν νικήσουν την ουραγό Αλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη.

Η νίκη στο Μόναχο ουσιαστικά εξαργύρωσε το μεγάλο «διπλό» της Μπολόνια (εκεί ήταν ο πιο δύσκολος «τελικός» στο δρόμο προς το 5/5 μετά την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό) και πλέον οι Πράσινοι δεν θα χάσουν την ευκαιρία μέσω της ομάδας του Βερολίνου να φτάσουν πιο κοντά στην πόλη της που θα φιλοξενήσει και το φάιναλ φορ.

Ο Ερνανγκόμεθ και οι λύσεις από τον πάγκο

Όμως το ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό – σχεδόν όσο και η νίκη του – ήταν ότι αυτή ήρθε όχι με τους γνωστούς ηρωικούς «6» αναντικατάστατους παίκτες του κόουτς Αταμάν, αλλά με Παπαπέτρου και Χουάντσο να έχουν κάτι παραπάνω από ενεργό ρόλο και να δίνουν λύσεις και ο Βιλντόζα αλλά και ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Ο Τούρκος τεχνικός μόλις είδε νωρίς-νωρίς τον Γκριγκόνις να κάνει λάθη και να δέχεται και κάποια εύκολα καλάθια στην προσωπική άμυνα σήκωσε τον Παπαπέτρου. Και όταν ο Μήτογλου έδειξε να βγαίνει εκτός ρυθμού, χάνοντας μέχρι και μις-ματς με αντίπαλο τον Κάρσεν Έντουαρντς, έριξε στο ματς τον Ερνάνγκόμεθ.

Ο Ιωάννης και ο Χουάντσο σκόραραν παρέα 17 πόντους (8+9 αντίστοιχα) από τους 27 που πέτυχε η ομάδα τους στο δεύτερο δεκάλεπτο ενώ έδωσαν και πνοή στην άμυνα. Ο Ισπανός μάλιστα έδειξε να «ξυπνά» καθώς ανέκαθεν στην άμυνα έδινε λύσεις ως τώρα όποτε και όσο έπαιζε αλλά στην επίθεση έδειχνε εγκλωβισμένος και η αξία του είναι σαφώς για παραπάνω.

Ο Βιλντόζα πρόσθεσε πολύτιμη βοήθεια (και ανάσες) στον Σλούκα και ο Αντετοκούνμπο στο Λεσόρ. Πλησιάζοντας τα πλέι οφ, το ρόστερ υποχρεωτικά πια έπρεπε να ανοίξει και ο Εργκίν Αταμάν δεν είναι ούτε χθεσινός ούτε χαζός.

Εάν ο Παναθηναϊκός νικήσει όπως αναμένεται την Αλμπα θα κλείσει την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα με 23 νίκες, όταν πέρυσι τέτοια εποχή τερμάτιζε προτελευταίος και καταϊδρωμένος με το 23 να βρίσκεται από την άλλη πλευρά του ταμπλό καθώς τόσες ήταν οι ήττες του.

Το boost είναι τεράστιο για μια νέα ομάδα (όσο καλή και ακριβή και να είναι) αλλά κανείς στο τριφύλλι δεν επαναπαύεται και δεν του αρκούν οι δάφνες της κανονικής περιόδου. Τώρα αρχίζουν τα ωραία για όλους τους παίκτες και τις ομάδες.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024