Καιρός: Με νεφώσεις και αφρικανική σκόνη ο καιρός σήμερα – Κακοκαιρία από την Κυριακή
Τελευταία Αλκυονίδα ημέρα σήμερα Σάββατο
Λίγες νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές το βράδυ στα βορειοδυτικά και στη Θράκη. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 5-7 μποφόρ. Περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που προοδευτικά θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν το βράδυ στα βορειοδυτικά και στη Θράκη, φαινόμενα που τη νύχτα προς Κυριακή θα ενταθούν. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως μετά το μεσημέρι και ιδιαίτερα στα δυτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18, στην Ήπειρο από 5 έως 19, στη Θεσσαλία από 3 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 20-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 10 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 18-19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21-22 βαθμούς Κελσίου.
Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως μετά το μεσημέρι και ιδιαίτερα στα δυτικά
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια τμήματα 7 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18-19 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17-18 βαθμούς.
Αλλαγή του σκηνικού την Κυριακή
Έντονες βροχοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας αναμένουμε από την Κυριακή. Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς σήμερα Σάββατο είναι η τελευταία Αλκυονίδα ημέρα.
«Τελευταία Αλκυονίδα ημέρα το Σάββατο όπου ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.
-Την Κυριακή αλλαγή του καιρού κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι τοπικά έντονες κυρίως στα βορειοδυτικά. Στα πελάγη οι νοτιάδες τοπικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και θα έχουμε μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
-Τη Δευτέρα τα φαινόμενα στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη ,το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στο Αιγαίο οι νοτιάδες πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ».
🎯 Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΑΠΌ 10-2-2024
✅ Τελευταία Αλκυονίδα ημέρα το Σάββατο όπου ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.
✅ Την Κυριακή αλλαγή του καιρού κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια με… pic.twitter.com/cUshOgccsQ— Theodoros Kolydas (@KolydasT) February 9, 2024
- Ενέργεια: Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ – Συγκαλείται η ομάδα διαχείρισης κρίσεων για καύσιμα και αέριο
- Ο κόσμος μιλά για ισότητα, οι γυναίκες ζουν άλλη πραγματικότητα – Παγκόσμιος κανόνας η οικονομική ανισότητα
- Klavdia: Ερωτευμένη ξανά – ποιος της έκλεψε την καρδιά
- The Chase: Με ρεκόρ σεζόν ξεκίνησε η εβδομάδα
- Κύπρος: Παραμένει ο συναγερμός στο Ακρωτήρι – Σύσταση στους πολίτες να φτιάξουν προληπτικά σακίδιο έκτακτης ανάγκης
- Έτοιμος ο Ναν για τον Ολυμπιακό – Τι ισχύει για Λεσόρ
- Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Ζώγιας
- Ξεκινάει η κατασκευή νέου κολυμβητηρίου στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442