Νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Στόχος η εξυπηρέτηση έως 15 εκατ. επιβατών
Ενισχύεται η αντιπλημμυρική θωράκισης της περιοχής με τη κατασκευή των αναγκαίων έργων, με δεδομένη την προϊστορία της περιοχής
«Το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, είναι ένα σημαντικό έργο, που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε σύσκεψη που είχε στο Καστέλι, με τον δήμαρχο Μινώα – Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, τον συντονιστή έργου της ΤΕΡΝΑ Γιάννη Σμαραγδάκη, τον Μίλτο Γκουζούρη CEO της HVA International και παρουσία αντιδημάρχων του δήμου Μινώα Πεδιάδας. Ο ΥπΑΑΤ τόνισε παράλληλα την ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής με τη κατασκευή των αναγκαίων έργων, με δεδομένη την προϊστορία της περιοχής.
Το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να εξυπηρετεί σε βάθος 30ετίας έως 15 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως
Ο συντονιστής του έργου ενημέρωσε τον υπουργό για την πρόοδο των εργασιών του νέου Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, που θα γίνει στο Καστέλι, οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται συνολικά περίπου στο 30%, με στόχο να ξεκινήσει να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2027.

Στόχος η εξυπηρέτηση έως 15 εκατ. επιβατών
Το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να εξυπηρετεί σε βάθος 30ετίας έως 15 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.
Μετά την επίσκεψη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Ενημερωθήκαμε από τους υπευθύνους της κατασκευάστριας εταιρείας για την πορεία του έργου αφενός , αλλά αυτό που μας ενδιέφερε και επιμείναμε είναι ποια είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του νέου αεροδρομίου, αλλά κα συνολικότερα της ευρύτερης περιοχής με τη λειτουργία αυτού του μεγάλου και αναπτυξιακού έργου του τόπου μας. Ειδικά δε, ξέροντας ότι έχει μια προϊστορία με πλημμυρικά φαινόμενα.

Έχουμε ήδη συντονίσει τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν από πλευράς υποδομών, αλλά κα από πλευράς κατασκευάστριας εταιρείας και έχει ενημερωθεί και η ΗVΑ, η εταιρεία η οποία εκπονεί το master plan, σε συνεννόηση βέβαια με την Περιφέρεια Κρήτης και το ΥΠΑΑΤ.
Είναι σημαντικό να λειτουργήσουμε με προοπτική και να μη τρέχουμε εκ των υστέρων να μπαλώνουμε και να γιατρεύουμε πληγές.
Το νερό και η κλιματική κρίση πλέον συνδέονται. Σε ό,τι αφορά το νερό οφείλουμε να το προσέχουμε και να το σεβόμαστε. Σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση πρέπει να την λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας γιατί δεν κάνει αστεία».
Πηγή: ΟΤ
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
- Πάθη, αλήθειες και απομυθοποιήσεις: Οι «Γυναίκες στο Ντιβάνι» επιστρέφουν
- Μουζακίτης: «Θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή»
- ΕΕ: Η Σύνοδος Κορυφής για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει συμφωνία
- Άρτα: Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή νταλίκας που μετέφερε λάδια στην Ιονία Οδό – Εγκλωβίστηκε ο οδηγός
- Δένδιας: Η Ευρώπη χρειάζεται 20 χρόνια για να αποκτήσει σοβαρές Ένοπλες Δυνάμεις
- ΚΥΣΕΑ με θέμα εξοπλιστικά, SAFE και διεθνείς εξελίξεις
- Πορτοκαλί Τιμολόγια: Όφελος έως 18% στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)














































![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-6-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442