Συναγερμό στην Αστυνομία και αναστάτωση στη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε το απόγευμα ένας άνδρας από τη Συρία που μπήκε μέσα στην εκκλησία και άρχισε να προσεύχεται φωνάζοντας «αλαχού άκπαρ».
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ που τον ακινητοποίησαν ενώ στο σακίδιο που είχε μαζί του βρέθηκε ένα μεγάλο μαχαίρι.
Ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί παρόμοιο επεισόδιο.
Επεισόδιο την Μεγάλη Τετάρτη
Πέρσι την Μεγάλη Εβδομάδα είχε εισβάλει και πάλι στον ιερό ναό και ενώ ήταν σε εξέλιξη η λειτουργία της Μεγάλη Τετάρτης πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει κάτι στα αραβικά.
Η αναστάτωση που προκάλεσε και τότε ήταν μεγάλη όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο από την τηλεοπτική κάμερα που μετέδιδε ζωντανά τη θεία λειτουργία.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος άνδρας έχει προκαλέσει και άλλα μικροεπεισόδια.
Δείτε το επεισόδιο που είχε προκαλέσει την Μεγάλη Τετάρτη, στις 20 Απριλίου του 2022
Είχε και μαχαίρι
Το νέο επεισόδιο με τον ίδιο πρωταγωνιστή σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο μετά τις 7 όταν εισήλθε στην εκκλησία.
Εκεί τράβηξε την προσοχή του νεωκόρου καθώς είχε ύποπτη συμπεριφορά. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι άρχισε να προσεύχεται φωνάζοντας στα αραβικά «ο θεός είναι μεγάλος».
Στη συνέχεια, ο νεωκόρος ειδοποίησε τις αρχές και άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Κατά την έρευνα που έγινε στο σακίδιο που είχε πάνω του, εντοπίστηκε το μαχαίρι που φαίνεται στη φωτογραφία.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.