Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ με τον άνδρα που μπήκε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα - Τι εξετάζει η Αστυνομία

Θρίλερ με τον άνδρα που μπήκε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα – Τι εξετάζει η Αστυνομία

Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρεις κατηγορίες - Τι λέει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

Περισσότερο σοβαρή απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί φαίνεται να είναι η υπόθεση με τον άνδρα που συνελήφθη χθες μέσα στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα με ένα μαχαίρι στην κατοχή του.

Όπως τελικά διαπιστώθηκε δεν πρόκειται για άτομο γνωστό στις Αρχές που στο παρελθόν είχε προκαλέσει παρόμοιο επεισόδιο μέσα στην εκκλησία και είχε ζητηθεί μάλιστα η ψυχιατρική του εξέταση.

Σύγχυση με την ταυτότητα του δράστη

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 24χρονος άνδρας που προκάλεσε το χθεσινό επεισόδιο είχε εισέλθει παράτυπα στη χώρα μας προ διμήνου γεγονός που προκάλεσε συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μάλιστα λόγω της σοβαρότητας η υπόθεση από το τοπικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα πέρασε στην Κρατική Ασφάλεια που ανέλαβε και τις σχετικές έρευνες.

Ο άνδρας όπως δήλωσε είναι από τη Συρία, ισχυρισμός που φαίνεται να επιβεβαιώνεται και επιθυμία του είναι να πάει στην Γερμανία.

Κατά τη σύλληψή του μέσα στην εκκλησία από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ αντιστάθηκε σθεναρά ενώ όταν εντοπίστηκαν στο σακίδιό του ένα μεγάλο μαχαίρι και ένα ψαλίδι δεν μπορούσε να δικαιολογήσει γιατί τα είχε μαζί του.

Το μαχαίρι και το έντυπο που κρατούσε ο 24χρονος

Ανησυχία για τις προθέσεις του

Η αρχική του αρνητική και επιθετική στάση καθώς και οι αντιφάσεις που έπεφτε προσπαθώντας να δικαιολογήσει γιατί μπήκε στην εκκλησία προκάλεσαν την εύλογη ανησυχία των αστυνομικών αρχών για τις προθέσεις του λόγω και του ευρύτερου κλίματος που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο με την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις από ακραίους ισλαμιστές.

Οι ελληνικές υπηρεσίες εξέτασαν το ενδεχόμενο ο 24χρονος να σχετίζεται με παρόμοιους κύκλους ωστόσο για την ώρα δεν έχει προκύψει κάτι ανησυχυτικό.

Το μαχαίρι που είχε ο δράστης μέσα στο σακίδιο

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η Αστυνομία ο άνδρας τελικά συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία  για βία κατά υπαλλήλων και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών

Ποινική δίωξη

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τις εξής κατηγορίες: Παράνομη οπλοφορία, Αντίσταση κατά της αρχής και Διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο.

Παράλληλα παραμένει κρατούμενος για διοικητική απέλαση αφού δεν φέρει έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα.


Δημογλίδου

Για την υπόθεση μίλησε στο MEGA και στο Live News η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως είπε η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση και παραμένει σε εγρήγορση λόγω των γεγονότων στη Μέση Ανατολή αλλά αυτό δεν πρέπει να προκαλεί πανικό στους πολίτες.

Όπως είπε πράγματι την υπόθεση ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο αυτός ο άνδρας να αποτελεί απειλή για τη χώρα μας.

Όσον αφορά το επεισόδιο μέσα στην εκκλησία ανέφερε ότι το σακίδιο που είχε μαζί του το είχε ακουμπήσει σε ένα σημείο μέσα στον ιερό ναό και δεν κρατούσε ο ίδιος τα μαχαίρι και το ψαλίδι που είχε μέσα.

Στα χέρια του κρατούσε ένα έντυπο με απόσπασμα γραμμένο στα αραβικά ενός ευαγγελιστή και όχι από το κοράνι.

Επίσης όπως είπε η κα Δημογλίδου ο άντρας τουλάχιστον μέχρι τη σύλληψή του δεν επιτέθηκε σε κάποιον άλλον, ωστόσο οι υπεύθυνοι του ιερού ναού έπραξαν πολύ σωστά που κάλεσαν την αστυνομία βλέποντας τις ύποπτες κινήσεις του.

Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ τέλος τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κάτι ύποπτο σε βάρος του ωστόσο θα παραμείνει υπό κράτηση λόγω της παράνομης εσόδου του στη χώρα μας και για τα επόμενα 24ωρα θα συνεχιστεί η έρευνα προκείμενου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024