Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγιος Παντελεήμονας: Τι βρέθηκε πάνω στον άνδρα που φώναζε στην εκκλησία

Άγιος Παντελεήμονας: Τι βρέθηκε πάνω στον άνδρα που φώναζε στην εκκλησία

Η ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Σε επιφυλακή» δηλώνει η ΕΛ.ΑΣ. μετά το χθεσινοβραδινό συμβάν με πρωταγωνιστή αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο -κατά δήλωσή του- Σύρος υπήκοος βρέθηκε να έχει στην κατοχή του (σε σακίδιο πλάτης) ένα μαχαίρι με λάμα μεγαλύτερη των 20 εκατοστών, το οποίο μάλιστα είχε μόλις πρόσφατα αγοράσει.

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση  με τη συνδρομή Αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ο συλληφθείς είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούνταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο και την παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Αυτά είχε ο Σύρος που συνελήφθη

Τι συνέβη

Το επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο μετά τις 7 όταν ο άνδρας εισήλθε στην εκκλησία.

Εκεί τράβηξε την προσοχή του νεωκόρου που θεώρησε ότι είχε ύποπτη συμπεριφορά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άρχισε να προσεύχεται φωνάζοντας στα αραβικά «ο θεός είναι μεγάλος».

«Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κατάφεραν να τον απομακρύνουν από το εσωτερικό του Ναού, παρά τη σθεναρή αντίστασή του, ενώ από τις σωματικές έρευνες βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι»

Στη συνέχεια, ο νεωκόρος ειδοποίησε τις αρχές και άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Κατά την έρευνα που έγινε στο σακίδιο που είχε πάνω του, εντοπίστηκε το μαχαίρι που φαίνεται στη φωτογραφία.

Το μαχαίρι

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Με συντονισμένες και άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, απετράπη χθες, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, επεισόδιο στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας, με δράστη υπήκοο τρίτης χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ανωτέρω αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, κατηγορούμενος για βία κατά υπαλλήλων και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Πιο αναλυτικά, χθες το απόγευμα, ο κατηγορούμενος εισήλθε στο Ναό, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι. Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε κατέφθασαν άμεσα στο σημείο καταφέρνοντας να τον απομακρύνουν από το εσωτερικό του Ναού, παρά τη σθεναρή αντίστασή του, ενώ από τις σωματικές έρευνες βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι.

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος, με τη συνδρομή Αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ο συλληφθείς είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούνταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο και την παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή προς αποφυγή και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024