Σύμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών
Η συνεργασία γίνεται για να βελτιωθούν οι συνθήκες για την υλοποίηση των εξετάσεων και της αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων.
Την Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών για τη διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, υπέγραψε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης.
«Προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες για την υλοποίηση των εξετάσεων και της αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο, το οποίο διαθέτει τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και τον εξαιρετικό υλικοτεχνικό του εξοπλισμό, με σκοπό να διευκολύνονται στη διαδικασία των εξετάσεων οι επαγγελματίες τεχνίτες, με σύγχρονο εξοπλισμό και συνθήκες ασφάλειας« αναφέρει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Με αυτό τον τρόπο, επαγγελματίες που σχετίζονται με ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές δραστηριότητες ή με υπηρεσίες ηλεκτροσυγκολλήσεων και οξυγονοκολλήσεων, θα αξιοποιούν στο μέγιστο σύγχρονες υποδομές, ενώ παράλληλα θα μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος αναμονής των εξετάσεων και θα επισπεύδεται η αδειοδότηση ή αναβάθμιση των επαγγελματικών αδειών.
«Στηρίζαμε και θα στηρίζουμε τους τεχνίτες επαγγελματίες, είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας. Με την παρούσα προγραμματική σύμβαση, προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες πρακτικών εξετάσεων σε μια πλειάδα τεχνικών επαγγελματικών ομάδων, όπως ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ψυκτικούς, μηχανουργούς κ.α.. Και παράλληλα, διασφαλίζουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επαγγελματικών παρεχόμενων υπηρεσιών», δήλωσε ο κ. Δημητρογιάννης.
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442