Με «όπλο» του την άμυνα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 28-24 της ΑΕΚ στον δεύτερο τελικό της Handball Premier, ισοφαρίζοντας έτσι σε 1-1 τη σειρά των τελικών.
Ο Νιοκάς ήταν ο παίκτης που έκανε τη μεγάλη διαφορά επιθετικά έχοντας οκτώ γκολ, με τον Μπάουερ να προσθέτει στο ενεργητικό του ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι.
Ο τρίτος τελικός θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» στο ΟΑΚΑ τη Δευτέρα (22/5).
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ρογκούλσκι να ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ, πριν ο Νιοκάς ισοφαρίσει με όμορφο γκολ και ο Παπαδιονυσίου βάλει ξανά μπροστά τους φιλοξενούμενους. Με μπροστάρη τον Νιοκάς που έφτασε τα τρία γκολ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά στον τελικό και πήρε προβάδισμα με 4-2.
Ο Ολυμπιακός με εξαιρετική άμυνα εγκλώβισε την Ένωση και την ίδια ώρα με πλουραλισμό στην επίθεση κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος με το σκορ στο 15-10.
Οι Πειραιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, καταφέρνοντας να φτάσει την διαφορά μάλιστα στα οκτώ τέρματα (24-16).
Η Ένωση κατάφερε να βγάλει αντίδραση στο τελευταίο δεκάλεπτο, μαζεύοντας την διαφορά, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο του ματς και το προβάδισμα, παίρνοντας τη νίκη με 28-24.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποκάλυψε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι πως η συμμετοχή του Νίκολα Μιλουτίνοφ στον αγώνα με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη είναι αμφίβολη λόγω διάσεισης