Η Μαύρη Θάλασσα δεν θα γίνει ποτέ μια «θάλασσα του ΝΑΤΟ», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κάλεσε την ατλαντική συμμαχία να διαδραματίσει ένα μεγαλύτερο ρόλο για την ασφάλεια της περιοχής.
«Είναι καιρός να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο ασφαλείας για όλα τα έθνη της περιοχής που απειλούνται» και να κάνουμε τη Μαύρη Θάλασσα «αυτό που έχει γίνει η Βαλτική Θάλασσα: μια θάλασσα του ΝΑΤΟ», δήλωσε σήμερα ο ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα σε μήνυμα που απηύθυνε μέσω βιντεοσύνδεσης κατά την έναρξη διάσκεψης στη Ρουμανία.
Άμεση αντίδραση
Το σχόλιό του απορρίφθηκε από τη Μόσχα, όπου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων: «Η Μαύρη Θάλασσα δεν θα γίνει ποτέ μια θάλασσα του ΝΑΤΟ».
«Είναι μια θάλασσα την οποία μοιράζονται πολλές χώρες, πρέπει να είναι μια θάλασσα συνεργασίας, αλληλεπίδρασης και ασφάλειας για όλα τα παράκτια κράτη. Και αυτή η ασφάλεια είναι αδιαίρετη», πρόσθεσε ο ρώσος εκπρόσωπος.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.