Ουκρανία: Νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων με UAVs στα ανατολικά και τα νότια
«Ας διατηρήσουμε εορταστική διάθεση» ανέφερε η νότια διοίκηση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας, ανακοινώνοντας νέες ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν χθες Τετάρτη το βράδυ νέο κύμα επιθέσεων κατά της Ουκρανίας με τα λεγόμενα UAVs καμικάζι, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το AP/Kostiantyn Liberov).
«Εορταστική διάθεση»
Στο στόχαστρο μπήκαν θέσεις σε νότιους και σε ανατολικούς τομείς της χώρας, ανακοίνωσε η νότια διοίκηση της αντιαεροπορικής άμυνας μέσω Facebook.
Δείτε ακόμα – Ουκρανία: Σχεδόν 7.000 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του πολέμου
Πέντε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στην περιοχή Ντνίπρο, ανέφερε και πρόσθεσε «ας διατηρήσουμε εορταστική διάθεση».
Κατά την ίδια πηγή, αρκετά UAVs θεάθηκαν στις περιφέρειες Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χάρκοβο, καθώς και προς την κατεύθυνση της Οδησσού.
Σύμφωνα με πηγές του ουκρανικού πρακτορείου ειδήσεων UNIAN, αρκετά από αυτά καταρρίφθηκαν.
Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο, μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Δεν βιαζόμαστε»
Η Ρωσία επιθυμεί τη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία και το τέλος του πολέμου το συντομότερο δυνατόν, διεμήνυσε χθες Τετάρτη ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεοπτική συνέντευξή του.
«Δεν βιαζόμαστε, όπως είπε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Θέλουμε να διευθετήσουμε την κατάσταση το συντομότερο δυνατόν, να βάλουμε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο που η Δύση προετοίμαζε και τελικά εξαπέλυσε εναντίον μας μέσω της Ουκρανίας», είπε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Ο Λαβρόφ κατέστησε σαφές ότι η Μόσχα δεν έχει καμιά επιθυμία για διάλογο με τη Δύση, καθώς δυτικοί ηγέτες «έχουν διακηρύξει ότι η ασφάλεια στην Ευρώπη πρέπει να οικοδομηθεί σε βάρος της Ρωσίας».
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (20/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – Κηφισιά και τα υπόλοιπα ματς σε Super League και GBL
- Κολωνάκι: Η ώρα της αλήθειας για τη δολοφονία της Ελένης Παπαδοπούλου – Τα επιστημονικά ντοκουμέντα που «καίνε»
- IRIS: Διπλασιάζεται το όριο μεταφοράς χρημάτων μεταξύ ιδιωτών
- Η διαρκής κυβερνητική ομερτά για τις υποκλοπές
- Επίθεση στο Μποντάι: Η εβραϊκή κοινότητα της Αυστραλίας είναι «απόλυτα αδιάσπαστη», δηλώνει ο Αλμπανέζε
- Στο κατάμεστο Καραϊσκάκη με την Κηφισιά κοντράρεται ο Ολυμπιακός – «Μάχες» σε Τρίπολη και Πανθεσσαλικό
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Όσο μεγαλώνουμε η φιλία γίνεται μια «δύσκολη πίστα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πούτιν: Ρεπόρτερ κάνει πρόταση γάμου ζωντανά στη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ρωσίας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/FotoJet-23-128x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 20.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-cD4pt47I4JY-unsplash-1-315x220.jpg)



























![Ουκρανία: Ξεκίνησαν τα ρωσικά αντίποινα – Βαλλιστικός πύραυλος έπληξε την Οδησσό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2022-02-19T140733Z_962352030_RC21NS90Q0V3_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-PUTIN-NUCLEAR-315x220.jpg)















![Airbnb: Πάνω από 90% οι πληρότητες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/shutterstock_2395408901-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442