Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Σχεδόν 7.000 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του πολέμου

Ουκρανία: Σχεδόν 7.000 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του πολέμου

Ανάμεσα στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία είναι και 429 παιδιά

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τώρα που έχουν περάσει 10 μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους 6.884 άμαχοι, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ανάμεσα στους νεκρούς ο οργανισμός κατέγραψε και 429 παιδιά.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να είναι «σημαντικά υψηλότερος, καθώς η παραλαβή πληροφοριών από ορισμένες τοποθεσίες όπου διεξάγονται έντονες εχθροπραξίες έχει καθυστερήσει και πολλές αναφορές εκκρεμούν ακόμη προς επιβεβαίωση».

Η απόλυτη τραγωδία για έναν γονιό σε μία εικόνα: Πατέρας κρατά το χέρι του 13χρονου νεκρού γιου του στο Χάρκοβο

Συνεχίζονται οι μάχες στα ανατολικά της χώρας

Οι μάχες συνεχίζονται με τη Ρωσία να ανακοινώνει πως κατάφερε βαριά πλήγματα στον ουκρανικό στρατό, κυρίως με το πυροβολικό, στις εχθροπραξίες στα μέτωπα από τη Χερσώνα (νότια) ως το Χάρκοβο (βορειοανατολικά), περνώντας από το Ντονμπάς.

Κάπου 60 ουκρανοί στρατιωτικοί «καταστράφηκαν» σε μάχες γύρω από την περιφέρεια Ντονέτσκ (ανατολικά), ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Στη γειτονική περιφέρεια Λουγκάνσκ, που μαζί με τη Ντονέτσκ αποτελούν το Ντονμπάς, περίπου 30 ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε πλήγματα του πυροβολικού, κατά τις ίδιες πηγές.

Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει. Οι πληροφορίες από τα μέτωπα που δίνουν τα αντιμαχόμενα μέρη είναι τις περισσότερες φορές αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Η περιοχή της βιομηχανικής πόλης Μπαχμούτ, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, έχει μετατραπεί σε πεδίο σφοδρών μαχών για μήνες. Οι δυο πλευρές εμπλέκονται σε μάχες ιδίως γύρω από την Κρεμνίνα, μικρή κοινότητα βόρεια της Μπαχμούτ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024