Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ για Ουκρανία: «Αποτύχαμε να αποτρέψουμε τον πόλεμο» - Αποκλείει τη συμμετοχή της σε ειρηνευτική διαδικασία

Μέρκελ για Ουκρανία: «Αποτύχαμε να αποτρέψουμε τον πόλεμο» – Αποκλείει τη συμμετοχή της σε ειρηνευτική διαδικασία

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε συνέντευξή της ότι δεν έχει ιδέα πως θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Σε συνέντευξή της στο ιταλικό περιοδικό Sette, η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία σημειώνοντας ότι είναι άγνωστο το πώς θα τελειώσει η σύγκρουση ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα να συμμετάσχει σε κάποια τυχόν ειρηνευτική διαδικασία.

Σημεία της συνέντευξης της Μέρκελ μεταδίδει το ρωσικό TASS, που υπενθυμίζει τον ρόλο της Μέρκελ στην ρωσοουκρανική σύγκρουση το 2014. Ειδικότερα η Άνγκελα Μέρκελ είπε στη συνέντευξή της, ότι δεν έχει ιδέα πώς θα λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μέρκελ: «Έπρεπε να αντιδράσουμε γρηγορότερα απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας»

Δεν θέλουμε μια ειρήνη που επιβάλλεται

«Θα καταλήξει τελικά σε διαπραγματεύσεις. Οι πόλεμοι συνήθως τελειώνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε η πρώην καγκελάριος. «Αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μια ειρήνη που επιβλήθηκε -την οποία πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και εγώ, δεν θέλουν να συμβεί- και σε ανοιχτές, φιλικές διαπραγματεύσεις. Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω».

Σχολιάζοντας την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, η Μέρκελ δήλωσε ότι η λογική της διαδικασίας λήψης αποφάσεων «εξακολουθεί να της φαίνεται λογική».

«Όλα αφορούσαν την αποτροπή ενός πολέμου, παρόμοιου με τη σύγκρουση που εκτυλίσσεται τώρα. Αποτύχαμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν λάθος να προσπαθήσουμε», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή της στη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, η οποία δημοσιεύθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, η Μέρκελ δήλωσε ότι η σύναψη των συμφωνιών του Μινσκ ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία να ισχυροποιηθεί. Υποστήριξε ότι ήταν σαφές σε όλους ότι η σύγκρουση είχε παγώσει και το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί, «αλλά αυτό είναι που έδωσε στην Ουκρανία ανεκτίμητο χρόνο», ενώ σημείωσε ότι έπρεπε να είχαν αντιδράσει πιο γρήγορα στην επιθετικότητα της Ρωσίας.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024