Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Θα συνεχίσει να παραδίδει στρατιωτικά προϊόντα σε χώρες εταίρους - Τα «καρφιά» της Ζαχάροβα για τη Δύση

Ρωσία: Θα συνεχίσει να παραδίδει στρατιωτικά προϊόντα σε χώρες εταίρους – Τα «καρφιά» της Ζαχάροβα για τη Δύση

Τι ξεκαθάρισε η Μαρία Ζαχάροβα.

«Καρφιά» προς τις ΗΠΑ και τη «συλλογική» Δύση έριξε η Μαρία Ζαχάροβα, με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ να επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να παραδίδει στρατιωτικά προϊόντα στις χώρες εταίρους της.

Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ με τον τίτλο «Σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα σχετικά με την ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεχίσει τις παραδόσεις εγχώριων στρατιωτικών προϊόντων σε χώρες εταίρους, καθώς και να διασφαλίσει την αδιάλειπτη συντήρηση και επισκευή τους, παρά την πίεση των κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους».

Πόλεμος δι’ αντιπροσώπου: Πόσα χρήματα και οπλισμό έχει ξοδέψει η Δύση για την Ουκρανία

Αναλυτικά το σχόλιο της Ζαχάροβα

«Σημειώνουμε, επί του παρόντος, την αυξημένη δραστηριότητα των απεσταλμένων της αμερικανικής κυβέρνησης, που ενεργούν, μεταξύ άλλων, μέσω Πρεσβειών των ΗΠΑ σε ξένες χώρες και ασκούν απροκάλυπτη πίεση στη στρατιωτικοπολιτική ηγεσία χωρών των οποίων οι δομές εξουσίας διαθέτουν εξοπλισμό αεροπορίας (αεροπλάνα και ελικόπτερα) ρωσικής (σοβιετικής) παραγωγής, με σκοπό τη διακοπή της λειτουργίας της και τη μετέπειτα μεταφορά μέσω φιλοδυτικών ενδιάμεσων στο καθεστώς του Κιέβου.

Ταυτόχρονα, ως κύριο επιχείρημα, προωθούν κακοπρόθετα υπαινιγμούς σχετικά με την υποτιθέμενη αδυναμία της Ρωσικής Ομοσπονδίας να διασφαλίσει την ποιοτική συντήρηση και την προμήθεια γνήσιων ανταλλακτικών που είναι απαραίτητα για τις επισκευές.

Δηλώνουμε με πλήρη ευθύνη ότι η Ρωσία θα εκπληρώσει αυστηρά προς τους εταίρους της, όλες τις σχετικές υποχρεώσεις σε υφιστάμενα και μελλοντικά έργα.

Επιπλέον, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στην ακόλουθη διάσταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις, υπήρξαν σπανίως καθυστερήσεις στην παράδοση ρωσικών ειδικών προϊόντων. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση είναι απλώς συνέπεια των πρωτοφανών απειλών κυρώσεων της “συλλογικής Δύσης” προς τις διεθνείς μεταφορικές εταιρείες που συνεργάζονται με τη χώρα μας

Υπάρχει ακόμα ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός αθέμιτου ανταγωνισμού από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους. Απομακρύνοντας το ρωσικό εξοπλισμό από τις ξένες αγορές, οι Αμερικανοί επιβάλλουν παράλληλα τα μοντέλα τους στους εταίρους μας, υπερασπιζόμενοι με αυτό τον τρόπο, πρωτίστως, τα συμφέροντα του δικού τους στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024