Ρωσία: Θα συνεχίσει να παραδίδει στρατιωτικά προϊόντα σε χώρες εταίρους – Τα «καρφιά» της Ζαχάροβα για τη Δύση
Τι ξεκαθάρισε η Μαρία Ζαχάροβα.
«Καρφιά» προς τις ΗΠΑ και τη «συλλογική» Δύση έριξε η Μαρία Ζαχάροβα, με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ να επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να παραδίδει στρατιωτικά προϊόντα στις χώρες εταίρους της.
Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ με τον τίτλο «Σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα σχετικά με την ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεχίσει τις παραδόσεις εγχώριων στρατιωτικών προϊόντων σε χώρες εταίρους, καθώς και να διασφαλίσει την αδιάλειπτη συντήρηση και επισκευή τους, παρά την πίεση των κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους».
Πόλεμος δι’ αντιπροσώπου: Πόσα χρήματα και οπλισμό έχει ξοδέψει η Δύση για την Ουκρανία
Αναλυτικά το σχόλιο της Ζαχάροβα
«Σημειώνουμε, επί του παρόντος, την αυξημένη δραστηριότητα των απεσταλμένων της αμερικανικής κυβέρνησης, που ενεργούν, μεταξύ άλλων, μέσω Πρεσβειών των ΗΠΑ σε ξένες χώρες και ασκούν απροκάλυπτη πίεση στη στρατιωτικοπολιτική ηγεσία χωρών των οποίων οι δομές εξουσίας διαθέτουν εξοπλισμό αεροπορίας (αεροπλάνα και ελικόπτερα) ρωσικής (σοβιετικής) παραγωγής, με σκοπό τη διακοπή της λειτουργίας της και τη μετέπειτα μεταφορά μέσω φιλοδυτικών ενδιάμεσων στο καθεστώς του Κιέβου.
Ταυτόχρονα, ως κύριο επιχείρημα, προωθούν κακοπρόθετα υπαινιγμούς σχετικά με την υποτιθέμενη αδυναμία της Ρωσικής Ομοσπονδίας να διασφαλίσει την ποιοτική συντήρηση και την προμήθεια γνήσιων ανταλλακτικών που είναι απαραίτητα για τις επισκευές.
Δηλώνουμε με πλήρη ευθύνη ότι η Ρωσία θα εκπληρώσει αυστηρά προς τους εταίρους της, όλες τις σχετικές υποχρεώσεις σε υφιστάμενα και μελλοντικά έργα.
Επιπλέον, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στην ακόλουθη διάσταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις, υπήρξαν σπανίως καθυστερήσεις στην παράδοση ρωσικών ειδικών προϊόντων. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση είναι απλώς συνέπεια των πρωτοφανών απειλών κυρώσεων της “συλλογικής Δύσης” προς τις διεθνείς μεταφορικές εταιρείες που συνεργάζονται με τη χώρα μας
Υπάρχει ακόμα ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός αθέμιτου ανταγωνισμού από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους. Απομακρύνοντας το ρωσικό εξοπλισμό από τις ξένες αγορές, οι Αμερικανοί επιβάλλουν παράλληλα τα μοντέλα τους στους εταίρους μας, υπερασπιζόμενοι με αυτό τον τρόπο, πρωτίστως, τα συμφέροντα του δικού τους στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος».
- Κύπρος: εξακολουθώ να μην ξεχνώ
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- Το Μαξίμου κάνει γαργάρα τις υποκλοπές και πανηγυρίζει που έχει μόνο 4 υπόδικους βουλευτές…
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου» έρχεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- ΟΟΣΑ: Πόσο αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Ανεπούλωτες οι πληγές της κρίσης
- Δακτύλιος: Πότε παύει να ισχύει στο κέντρο της Αθήνας για το καλοκαίρι
- Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Δευτέρα σε 15 περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442