Τρίτη 21 Ιουλίου 2026
weather-icon 0o
Σαμάνθα Μόρτον: «Η συμμετοχή στην Οδύσσεια μοιάζει με αναγέννηση»

Σαμάνθα Μόρτον: «Η συμμετοχή στην Οδύσσεια μοιάζει με αναγέννηση»

Η Σαμάνθα Μόρτον, η οποία ανέλαβε τον ρόλο της Κίρκης στην κινηματογραφική «Οδύσσεια», δήλωσε ότι έβαλε τα κλάματα όταν της τηλεφώνησε ο Κρίστοφερ Νόλαν.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Μπορεί να σας άρεσε η κινηματογραφική Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν, μπορεί και όχι. Όμως, σε ένα πράγμα μπορούμε να συμφωνήσουμε: η Σαμάνθα Μόρτον στον ρόλο της Κίρκης, ήταν η ιδανική επιλογή.

Όπως δήλωσε μάλιστα η ηθοποιός, η «Οδύσσεια» δημιούργησε την αίσθηση ότι, η καριέρα της έχει αναγεννηθεί, καθώς της δόθηκε η ευκαιρία να σταθεί μπροστά σε ένα νέο κοινό.

«Μια δεύτερη ευκαιρία να με γνωρίσει το ευρύ κοινό»

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Variety, η Σαμάνθα Μόρτον υποστήριξε ότι έκλαψε όταν έλαβε το πολυπόθητο τηλεφώνημα από τον σκηνοθέτη.

«Είχαμε μια συνομιλία για να γνωριστούμε και εν συνεχεία διάβασα το σενάριο. Αλλά δεν ήξερα αν θα προχωρούσε. Οπότε, όταν ο [Νόλαν] τηλεφώνησε και είπε: ‘Θα ήθελες να το κάνεις;’, έμεινα άναυδη. Θα μπορούσε να επιλέξει οποιονδήποτε στον πλανήτη, και επέλεξε εμένα», εξιστόρησε.

Φωτογραφία: Η ηθοποιός Σαμάνθα Μόρτον παρευρίσκεται στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Οδύσσεια» στο Λονδίνο | REUTERS/Isabel Infantes

Η Μόρτον αναφέρθηκε επίσης στον ηλικιακό ρατσισμό, ένα ζήτημα που πλήττει κυρίως τις γυναίκες του κλάδου, δηλώνοντας ότι η συμμετοχή της στο blockbuster ήταν η εξαίρεση στον κανόνα.

«Όσο μεγαλώνεις, ρόλοι όπως αυτός είναι εξαιρετικά σπάνιοι», δήλωσε η Μόρτον, η οποία ασχολείται με την υποκριτική από τα 12 της χρόνια και έχει κερδίσει υποψηφιότητες για Όσκαρ για τις ταινίες «Συμφωνίες και ασυμφωνίες» και «In America».

«Εξακολουθώ να δουλεύω συνεχώς, αλλά κυρίως σε ανεξάρτητες ταινίες ή στην τηλεόραση», είπε, προσθέτοντας: «Ήταν σαν μια αναγέννηση. Είχα την ευκαιρία να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το να πάρω τον ρόλο ήταν σαν μια δεύτερη ευκαιρία να με γνωρίσει το ευρύ κοινό».

Χειροκρότημα;

Ο Κρίστοφερ Νόλαν φάνηκε να απολαμβάνει την επιλογή του, καθώς εξήρε την Σαμάνθα Μόρτον για την εξαίσια ερμηνεία της στην ταινία, λέγοντας ότι «είναι κάποια που μπαίνει [στο πλατό] και αλλάζει τη δυναμική».

«Με έναν περίεργο τρόπο, η ταινία ζούσε ή πέθαινε ανάλογα με αυτόν τον χαρακτήρα. Ήταν το σημείο αναφοράς. Πάντα θαύμαζα τη δουλειά της Σαμάνθα, η σκέψη της για τον ρόλο της έχει τόσο βάθος, δεν υπάρχουν όρια στην ερμηνεία της. Μετά από μία από τις λήψεις της, το συνεργείο άρχισε να την χειροκροτά. Μιλούσα με την Έμα [Τόμας, συνεργάτιδα στην παραγωγή και σύζυγος του Νόλαν] μετά και θυμήθηκε ότι η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν με τον Χιθ Λέτζερ στο The Dark Knight», υποστήριξε.

Σε ότι αφορά τον ίδιο τον σκηνοθέτη πάντως, ο Νόλαν δήλωσε πρόσφατα ότι θα περάσουν τουλάχιστον τρία χρόνια μέχρι την επόμενη ταινία του, καθώς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έφτασε στα όρια του.

*Με πληροφορίες από: Variety | NME

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Ιουλίου 2026
Cookies