Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Βαριές απώλεις του ουκρανικού στρατού στις μάχες του Ντονμπάς

Ρωσία: Βαριές απώλεις του ουκρανικού στρατού στις μάχες του Ντονμπάς

Για βαριές απώλειες του ουκρανικού στρατού, κυρίως με το πυροβολικό, στις μάχες που διεξάγονται στο Ντονμπάς κάνει λόγο η Ρωσία.

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως κατάφερε βαριά πλήγματα στον ουκρανικό στρατό, κυρίως με το πυροβολικό, στις εχθροπραξίες στα μέτωπα από τη Χερσώνα (νότια) ως το Χάρκοβο (βορειοανατολικά), περνώντας από το Ντονμπάς (στη φωτογραφία του Reuters/Valentyn Ogirenko, επάνω, κηδεία ουκρανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στις μάχες του Μπαχμούτ).

«Καταστράφηκαν»

Κάπου 60 ουκρανοί στρατιωτικοί «καταστράφηκαν» σε μάχες γύρω από την περιφέρεια Ντονέτσκ (ανατολικά), ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Δείτε ακόμα – Ουκρανία: Προβλέψεις για την εξέλιξη του πολέμου το 2023

Στη γειτονική περιφέρεια Λουγκάνσκ, που μαζί με τη Ντονέτσκ αποτελούν το Ντονμπάς, περίπου 30 ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε πλήγματα του πυροβολικού, κατά τις ίδιες πηγές.

Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει. Οι πληροφορίες από τα μέτωπα που δίνουν τα αντιμαχόμενα μέρη είναι τις περισσότερες φορές αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Η περιοχή της βιομηχανικής πόλης Μπαχμούτ, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, έχει μετατραπεί σε πεδίο σφοδρών μαχών για μήνες. Οι δυο πλευρές εμπλέκονται σε μάχες ιδίως γύρω από την Κρεμνίνα, μικρή κοινότητα βόρεια της Μπαχμούτ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Προειδοποίηση για το Κίεβο

Οι κάτοικοι του Κιέβου είναι υποχρεωμένοι να ετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να υφίστανται ξαφνικές διακοπές της ηλεκτροδότησης καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, προειδοποίησε χθες Τρίτη στέλεχος του δήμου της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Θα χρειαστεί να υπομείνουμε αυτές τις συνθήκες όλο τον χειμώνα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Κιέβου Πέτρο Παντελέγεφ σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024