Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ: Παραδέχτηκε το λάθος στην πολιτική της κόντρα στην Ρωσία

Μέρκελ: Παραδέχτηκε το λάθος στην πολιτική της κόντρα στην Ρωσία

Η Άνγκελα Μέρκελ για ακόμα μία φορά παραδέχεται το λάθος της στην πολιτική που διαμόρφωσε κόντρα στην Ρωσία.

Η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχεται ότι υπήρξαν αποτυχίες στην πολιτική που διαμόρφωσε όσο βρισκόταν στην Κυβέρνηση, έναντι της Ρωσίας. «Έπρεπε να είχαμε αντιδράσει πιο γρήγορα απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας», είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, που θα κυκλοφορήσει αύριο Πέμπτη.

Τα σχόλια της Μέρκελ αναφέρονταν στη ρωσική κατοχή και προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας το 2014, όταν τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ είχαν συμφωνήσει να δαπανήσουν το 2% του ΑΠΕ τους για την άμυνα.

Διαβάστε επίσης:  Ένας στους τρεις Γερμανούς δεν θέλει τον Σολτς – Νοσταλγούν την Μέρκελ

Πού οφείλεται η εξάρτηση στην Ρωσία

«Η Γερμανία αύξησε τις νατοϊκές αμυντικές της δαπάνες, αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει τον στόχο του 2%,» είπε η Μέρκελ, «και ούτε εγώ δεν έκανα μια έντονη ομιλία υπέρ αυτού του στόχου κάθε μέρα».

Η πρώην καγκελάριος τόνισε ωστόσο ότι δεν λυπάται για την υποστήριξή της στην κατασκευή του γερμανο-ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Η ακύρωση του έργου θα είχε «επικίνδυνα επιδεινώσει» τη σχέση με τη Ρωσία, δήλωσε η Μέρκελ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό αέριο δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα αυτού του κοινού έργου κατασκευής του αγωγού. Συμπλήρωσε ότι η υπερβολική εξάρτηση οφείλεται κυρίως στην πολύ μικρή παροχή φυσικού αερίου από τη Νορβηγία, τη Βρετανία και την Ολλανδία.

Οι δημοσκοπήσεις επιδοκιμάζουν την Μέρκελ

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 62% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά το έργο της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία, ενώ το 39% εκφράζει αντίθετη άποψη. Στο τέλος της 16ετούς θητείας της, η Μέρκελ συγκέντρωνε 68% θετικές γνώμες.

Από την άλλη πλευρά, ο σημερινός καγκελάριος ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο τη θητεία του με 51% θετικές γνώμες, αλλά σήμερα μόνο το 36% δηλώνει λίγο ή περισσότερο ικανοποιημένο από τις επιδόσεις του, με το 61% να εκφράζει δυσαρέσκεια.

Αντιθέτως, στην αρχή της θητείας της, η υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, που προέρχεται από τους Πράσινους, συγκέντρωνε μόνο 29% θετικές γνώμες, αλλά σήμερα επιδοκιμάζεται από το 48% των ερωτηθέντων.

Σχετικά με τα θέματα της επικαιρότητας που εξετάζονται στη δημοσκόπηση, το 49% των Γερμανών βλέπει θετικά τα σχέδια της κυβέρνησης για χαλάρωση και επιτάχυνση των διαδικασιών πολιτογράφησης των μεταναστών, με το 45% να έχει αντίθετη άποψη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024