Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Επιδοκιμάζουν την Μέρκελ, «κατακεραυνώνουν» τον Σολτς - Όλοι πέφτουν, οι ακροδεξιοί ανεβαίνουν

Γερμανία: Επιδοκιμάζουν την Μέρκελ, «κατακεραυνώνουν» τον Σολτς – Όλοι πέφτουν, οι ακροδεξιοί ανεβαίνουν

Νέα δημοσκόπηση στην Γερμανία καταγράφει την δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς, ενώ το 62% αξιολογεί θετικά το έργο της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία.

Η περαιτέρω ενίσχυση της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και η συνεχιζόμενη φθορά των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία αναδεικνύονται ως βασικά σημεία της τελευταίας δημοσκόπησης DeutschlandTrend, η οποία διενεργείται για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Στην ίδια έρευνα, η πλειοψηφία των Γερμανών εμφανίζεται ικανοποιημένη από την πρώην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αλλά όχι και από τον διάδοχό της, Όλαφ Σολτς.

Διαβάστε επίσης: Σολτς: Η Γερμανία αντέχει στον χειμώνα και τις κρίσεις

Όλοι πέφτουν, οι ακροδεξιοί ανεβαίνουν

Σύμφωνα με το DeutschlandTrend, οι CDU/CDU κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν στο 30%, ενώ τόσο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), όσο και οι Πράσινοι, χάνουν από μία μονάδα και πέφτουν στο 18%.

Μία μονάδα χάνει και το τρίτο κόμμα της κυβέρνησης, οι Φιλελεύθεροι (FDP), που βρίσκονται στο όριο του εκλογικού μέτρου με 5%, μαζί με την Αριστερά, τα ποσοστά της οποίας παραμένουν αμετάβλητα.

Αντιθέτως, η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ενισχύεται κατά μία μονάδα και βρίσκεται στο 15%.

Επιδοκιμάζουν την Μέρκελ, «κατακεραυνώνουν» τον Σολτς

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 62% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά το έργο της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία, ενώ το 39% εκφράζει αντίθετη άποψη. Στο τέλος της 16ετούς θητείας της, η Μέρκελ συγκέντρωνε 68% θετικές γνώμες.

Από την άλλη πλευρά, ο σημερινός καγκελάριος ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο τη θητεία του με 51% θετικές γνώμες, αλλά σήμερα μόνο το 36% δηλώνει λίγο ή περισσότερο ικανοποιημένο από τις επιδόσεις του, με το 61% να εκφράζει δυσαρέσκεια.

Αντιθέτως, στην αρχή της θητείας της, η υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, που προέρχεται από τους Πράσινους, συγκέντρωνε μόνο 29% θετικές γνώμες, αλλά σήμερα επιδοκιμάζεται από το 48% των ερωτηθέντων.

Σχετικά με τα θέματα της επικαιρότητας που εξετάζονται στη δημοσκόπηση, το 49% των Γερμανών βλέπει θετικά τα σχέδια της κυβέρνησης για χαλάρωση και επιτάχυνση των διαδικασιών πολιτογράφησης των μεταναστών, με το 45% να έχει αντίθετη άποψη.

Αρνητικοί απέναντι στη FIFA για το Μουντιάλ στο Κατάρ

Στην ερώτηση, αν η γνώμη τους για τον διοργανωτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, το Κατάρ, έχει αλλάξει, το 23% δηλώνει ότι έχει γίνει χειρότερη, ενώ το 47% ότι παραμένει το ίδιο αρνητική όπως και πριν.

Το 60% ωστόσο δηλώνει ότι έχει γίνει ακόμη πιο αρνητική η άποψή του για την FIFA και το 35% λέει το ίδιο σχετικά με την Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024