Η πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώνεται σήμερα και με τη… βούλα. Η φάση των ομίλων φτάνει στο φινάλε της απόψε, με τον 7ο και τον 8ο όμιλο να δίνουν τα τελευταία εισιτήρια για τα νοκ άουτ.
Δύο είναι τα εισιτήρια που απομένουν, καθώς τόσο η Πορτογαλία, όσο και η Βραζιλία έχουν εξασφαλίσει τις προκρίσεις τους και απλώς θα παίξουν για τις πρωτιές.
Το πρόγραμμα ξεκινάει με τα δύο παιχνίδια του τελευταίου ομίλου. Η Πορτογαλία που θα παίξει με τη Νότια Κορέα χρειάζεται έναν βαθμό για να προκριθεί ως πρώτη και να βρει μπροστά της, τον δεύτερο του 7ου ομίλου.
Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχει κάνει το 2/2 και θέλει έναν βαθμό απέναντι στη Νότια Κορέα που χρειάζεται μονάχα τη νίκη για να ελπίζει σε δική της πρόκριση. Το ντέρμπι του ομίλου θα γίνει ανάμεσα στην Γκάνα και την Ουρουγουάη, σε ένα repeat της αναμέτρησης που είχαν το 2010, με το περίφημο χέρι του Σουάρες.
Η Γκάνα ξέρει ότι ακόμα και με ισοπαλία προκρίνεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στα νοκ άουτ, ενώ σε περίπτωση νίκης οι Αφρικανοί περνάνε 100%. Από την άλλη, η Ουρουγουάη θέλει μονάχα τη νίκη και να μην πάρει το «τρίποντο» η Νότια Κορέα.
Στον άλλον όμιλο τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Η Βραζιλία θέλει έναν βαθμό απέναντι στο Καμερούν για να περάσει και τυπικά ως πρώτη στην επόμενη φάση. Το Καμερούν από την πλευρά του μπορεί να πιστεύει μόνο σε θαύμα, καθώς πέρα από δική του νίκη κόντρα στη «Σελεσάο» θα χρειαστεί και καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τις άλλες δύο ομάδες του ομίλου.
Ελβετία και Σερβία θα δώσουν το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι Ελβετοί ξέρουν ότι ακόμα και με ισοπαλία προκρίνονται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Οι Σέρβοι από την άλλη ξέρουν επίσης ότι μονάχα με νίκη μπορούν να περάσουν.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
LIVE: Καραμπάγκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την αναμέτρηση Καραμπάγκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
LIVE: Γαλατασαράι – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την αναμέτρηση Γαλατασαράι – Ατλέτικο Μαδρίτης για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
Ο πρόεδρος της Σενεγάλης, ανακοίνωσε ότι κάθε μέλος της εθνικής ομάδας θα λάβει ως πριμ από 115.000ευρώ και από ένα οικόπεδο 1.500 τετραγωνικών μέτρων στο πανέμορφο τουριστικό θέρετρο Petite Côte.