Τούρκος θεολόγος σε γυναίκες: «Μην κυκλοφορείτε με κολάν και στενά παντελόνια»
Ο εν λόγω θεολόγος υποστήριξε ότι «το χιτζάμπ είναι θρησκευτική υποχρέωση. Είναι εντολή του Αλλάχ»
Εποχές που θυμίζουν μεσαίωνα στην Τουρκία, με τις θρησκευτικές αρχές να ζητούν από τις γυναίκες να μην κυκλοφορούν με… στενά παντελόνια.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ιντρίς Μποζκούρτ, μέλος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «δεν είναι αποδεκτό να επιδοκιμάσουμε εμφανίσεις με κολάν παντελόνια και να εμφανιζόμαστε έτσι δημοσίως. Αντίκειται στους θρησκευτικούς κανόνες» είπε.
Διαβάστε επίσης: Τον αναγνώρισε 48 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή – Η συγκλονιστική μαρτυρία
«Εντολή του Αλλάχ το χιτζάμπ»
Ο εν λόγω θεολόγος υποστήριξε, επίσης, ότι «το χιτζάμπ είναι θρησκευτική υποχρέωση. Είναι εντολή του Αλλάχ», κάτι στο οποίο διαφώνησε ο θεολόγος και καθ. φιλοσοφίας Σαχίν Φιλίζ, που συμμετείχε στην εκπομπή.
Όπως δήλωσε «το κάλυμμα δεν υπάρχει στο Κοράνι. Η συζήτηση αυτή περί κάλυψης των γυναικών έχει μετατραπεί σε εργαλείο πολιτικής και πίεσης προς τις γυναίκες με το φόβο της κόλασης».
Ο Φιλίζ συνέχισε λέγοντας ότι «το να μετατρέπεις τις γυναίκες σε αντικείμενο προστατευτισμού σημαίνει να τις εργαλοποιείς χειρότερα κι από τον καπιταλισμό. Δεν υπάρχει καμία οδηγία για το ποιος θα ντυθεί και πώς ο καθένας. Η ένδυση γίνεται σύμφωνα με τα έθιμα, τους κοινωνικούς κανόνες και τις προτιμήσεις των ανθρώπων. Η έννοια του χιτζάμπ δεν αναφέρεται στο Κοράνι και δεν υπάρχει σαφής και συγκεκριμένη διάταξη για το πώς πρέπει να καλύπτονται οι γυναίκες».
- Μικρολίμανο: Ληστής εισέβαλε με μπαλτά σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Άρπαξε 12.000 ευρώ
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη επί του Αμαρουσίου (vid)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
- Ινδονησία: Εντοπίστηκε μία σορός μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)






















































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442