Ο «βασιλιάς» του Ρολάν Γκαρός, Ράφα Ναδάλ (13 τρόπαια στο μεγάλο γαλλικό τουρνουά), άντεξε την πίεση που του άσκησε ο εντυπωσιακός Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ κι έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα που κράτησε 4 ώρες και 23 λεπτά, επικράτησε με 3-2 σετ (3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3) έφτασε στη νίκη, προκρίθηκε στους «8» κι έμεινε «ζωντανός» στη διεκδίκηση του 14ου επάθλου του στο Παρίσι.
Απέναντί του, στον δρόμο προς ακόμη έναν τελικό, ο Ισπανός θρύλος (νο5), θα βρει τον εξίσου σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο1 και νικητή του περσινού τουρνουά (κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά), σ’ ένα ματς που αναμένεται με… κομμένη την ανάσα απ’ τους φίλους του τένις ανά τον κόσμο.
Ο Αλιασίμ ξεκίνησε εντυπωσιακά στο πρώτο σετ και με «όπλο» του το σερβίς έφερε σε δύσκολη θέση τον Ναδάλ (5-1) για να το «κλείσει» με 6-3.
Ο Ναδάλ κράτησε το σερβίς του στο δεύτερο σετ, την κατάλληλη στιγμή έκανε το μπρέικ (3-5) και ισοφάρισε σε 1-1, ενώ με κεκτημένη ταχύτητα κατέκτησε και το τρίτο σετ (6-2), σημειώνοντας ξανά δύο μπρέικ.
Ο Καναδός «αντέδρασε» έβγαλε μεγαλύτερη επιθετικότητα στο σερβίς και με σταθερά χτυπήματα έφτασε στο 6-3, όμως στο 5ο και τελευταίο σετ, «μίλησε» η κλάση και η εμπειρία του Ναδάλ.
Ο Ισπανός έκανε ξανά το μπρέικ στο 8ο γκέιμ (3-5), κράτησε το σερβίς του κι έφτασε σε άλλη μία δύσκολη, αλλά δίκαιη και σπουδαία νίκη στη χωμάτινη επιφάνεια.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
«Παλικάρι» η Νιούκαστλ, έπαιζε πάνω από 50 λεπτά με δέκα παίκτες, αλλά κατέκτησε σπουδαία νίκη με γκολ του Όσουλα στο φινάλε, επικρατώντας με 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για 7η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2020, όταν και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιό της στη διοργάνωση, προκρίθηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Με ένα γκολ του Σάκα η Άρσεναλ πέρασε από την έδρα της Μπράιτον με 1-0 και άφησε επτά βαθμούς πίσω τη Μάντσεστερ Σίτι. Εμφατικό διπλό με φόντο την τετράδα για την Τσέλσι, νίκη-ανάσα για τη Γουέστ Χαμ.