Ακόμα και η λέξη ντροπή, αδυνατεί να χαρακτηρίσει τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ καθώς τα θλιβερά επεισόδια στις εξέδρες του σταδίου, συνέθεσαν ένα αποκαρδιωτικό σκηνικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Επεισόδια μεταξύ των οπαδών και των αστυνομικών δυνάμεων, φωτοβολίδες, μάχες σώμα με σώμα, ρίψη δακρυγόνων και πετρών «αμαύρωσαν» για πολλοστή φορά τον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης.
Ένας τελικός που ξεκίνησε με ημίωρη καθυστέρηση, ένα παιχνίδι που διακόπηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το γκολ των «πράσινων» στο πρώτο ημίχρονο.
Και δεν ήταν μόνο αυτά. Υπήρξε ο τραυματισμός του Αϊτόρ, από πέτρα που πέταξαν οπαδοί του ΠΑΟΚ στον σκόρερ του «τριφυλλιού», αλλά και τα πολλά νεύρα των παικτών των δύο ομάδων με την κατάσταση μάλιστα να ξεφεύγει στη φυσούνα και στα αποδυτήρια.
Ο Ισπανός διαιτητής του τελικού, Λαόθ, είπε στους ιθύνοντες των δύο ομάδων πως η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και πως αν συνεχιστεί το χάος στις εξέδρες θα αναγκαστεί να διακόψει οριστικά το παιχνίδι.
Η εικόνα του Λαόθ να κρατά στα χέρια του την πέτρα που πέταξε οπαδός του ΠΑΟΚ, τραυματίζοντας τον σκόρερ του «τριφυλλιού» φανερώνει την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο ΟΑΚΑ.
Αποδείχθηκε στην πράξη πως η ΕΠΟ δεν μπόρεσε για πολλοστή φορά να οργανώσει σωστά έναν τελικό Κυπέλλου, καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα μεγάλης έκτασης επεισόδια στις εξέδρες του ΟΑΚΑ δυσφημίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το σκηνικό βίας στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε μια ώρα πριν από την έναρξη του τελικού και συνεχίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.
Ένας τελικός – ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δυστυχώς για την ΕΠΟ δεν ήταν η πρώτη φορά.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.