Ακόμα και η λέξη ντροπή, αδυνατεί να χαρακτηρίσει τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ καθώς τα θλιβερά επεισόδια στις εξέδρες του σταδίου, συνέθεσαν ένα αποκαρδιωτικό σκηνικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Επεισόδια μεταξύ των οπαδών και των αστυνομικών δυνάμεων, φωτοβολίδες, μάχες σώμα με σώμα, ρίψη δακρυγόνων και πετρών «αμαύρωσαν» για πολλοστή φορά τον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης.
Ένας τελικός που ξεκίνησε με ημίωρη καθυστέρηση, ένα παιχνίδι που διακόπηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το γκολ των «πράσινων» στο πρώτο ημίχρονο.
Και δεν ήταν μόνο αυτά. Υπήρξε ο τραυματισμός του Αϊτόρ, από πέτρα που πέταξαν οπαδοί του ΠΑΟΚ στον σκόρερ του «τριφυλλιού», αλλά και τα πολλά νεύρα των παικτών των δύο ομάδων με την κατάσταση μάλιστα να ξεφεύγει στη φυσούνα και στα αποδυτήρια.
Ο Ισπανός διαιτητής του τελικού, Λαόθ, είπε στους ιθύνοντες των δύο ομάδων πως η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και πως αν συνεχιστεί το χάος στις εξέδρες θα αναγκαστεί να διακόψει οριστικά το παιχνίδι.
Η εικόνα του Λαόθ να κρατά στα χέρια του την πέτρα που πέταξε οπαδός του ΠΑΟΚ, τραυματίζοντας τον σκόρερ του «τριφυλλιού» φανερώνει την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο ΟΑΚΑ.
Αποδείχθηκε στην πράξη πως η ΕΠΟ δεν μπόρεσε για πολλοστή φορά να οργανώσει σωστά έναν τελικό Κυπέλλου, καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα μεγάλης έκτασης επεισόδια στις εξέδρες του ΟΑΚΑ δυσφημίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το σκηνικό βίας στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε μια ώρα πριν από την έναρξη του τελικού και συνεχίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.
Ένας τελικός – ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δυστυχώς για την ΕΠΟ δεν ήταν η πρώτη φορά.
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Μετά τη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε τη σημασία ης νίκης του Ολυμπιακού αλλά και στη νοοτροπία διαχείρισής της από όλους στους Πειραιώτες.
Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις μίλησε για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά στην αρχή, ενώ στάθηκε στα λάθη.
Η Λίβερπουλ πέρασε με 3-1 από το «Μολινό», εξασφαλίζοντας πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup και δείχνοντας αντίδραση μετά την πρόσφατη ήττα της στο πρωτάθλημα.