Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο υπουργός Ενέργειας ζήτησε να επέμβει το NATO για τον βομβαρδισμό στα πυρηνικά
«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές καταστροφές στην Ιστορία της ανθρωπότητας» σύμφωνα με τον κ. Χαλούσενκο
Ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας, Χέρμαν Χαλούσενκο, αξίωσε επέμβαση του NATO, την ένατη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας, μετά την καταγγελία του Κιέβου ότι ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, στην κεντρική Ουκρανία, το μεγαλύτερο του είδους στην Ευρώπη.
«Γι’ αυτό ζητάμε όχι απλά μια επαγγελματική αποτίμηση του τι συμβαίνει, αλλά αληθινή επέμβαση, με τα σκληρότερα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης επέμβασης του NATO και χωρών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα» ανέφερε ο κ. Χαλούσενκο μέσω Facebook.
Υποστήριξε ότι το εργοστάσιο βομβαρδίστηκε από ρωσικά άρματα μάχης και αεροσκάφη.
Ο ουκρανός υπουργός ανέφερε ακόμη ότι συζήτησε τηλεφωνικά με την αμερικανή υπουργό Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ και ζήτησε να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία. Η Ουάσινγκτον έχει ήδη απορρίψει το συγκεκριμένο αίτημα της κυβέρνησης του Κιέβου.
Στα πρόθυρα καταστροφής
«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές καταστροφές στην Ιστορία της ανθρωπότητας» σύμφωνα με τον κ. Χαλούσενκο. Η κ. Γκράνχολμ επιβεβαίωσε μέσω Twitter τη συνδιάλεξη με τον Ουκρανό ομόλογό της.
«Μόλις μίλησα με τον Ουκρανό υπουργό Ενέργειας σχετικά με την κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια. Οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εργοστάσιο είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνες και πρέπει να σταματήσουν» ανέφερε η υπουργός του Τζο Μπάιντεν.
Πρόσθεσε ότι οι αντιδραστήρες της εγκατάστασης προστατεύονται από ισχυρά περιβλήματα για την αποτροπή της διαρροής ραδιενέργειας και έκλεισαν με ασφάλεια.
Δείτε τη στιγμή του βομβαρδισμού
- Ο πιο μικρός είναι και ο πιο ώριμος: Ο Κρουζ στέλνει μήνυμα στον Μπρούκλιν και προσπαθεί να σβήσει τη «φωτιά» στους Μπέκαμ
- Ο Τσίπρας στο προεδρικό, η «Ιθάκη» στη Λάρισα – Συνελεύσεις των πυρήνων σε Βόρεια Αθήνα και Καλαμάτα
- Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ: Πέθανε ο 48χρονος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Dawson’s Creek»
- Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Χέιζ – Ντέιβις για τα επόμενα 2,5 χρόνια
- Πέθανε ο Αναστάσης Παπαληγούρας
- Κούβα: Η Ρωσία θα στείλει πετρέλαιο για «ανθρωπιστικούς λόγους»
- Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις
- Μετρό: Εκτός λειτουργίας ο σταθμός «Σύνταγμα» μετά από απόπειρα αυτοκτονίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442