Το ποσό των 25.883.873,95 ευρώ κατέβαλλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 8 έως τις 14 Οκτωβρίου σε 9.672 δικαιούχους.
Το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών αφορά το μέτρο της απόσταξης κρίσης και της αναδιάρθρωσης των αμπελώνων. Επίσης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην πληρωμή μέτρων και δράσεων του ΠΑΑ όπως γενετικοί πόροι, τοπικές ομάδες leader, βελτίωση στην παραγωγή και εμπορία μελιού, νέοι αγρότες, επιχειρησιακά προγράμματα φρούτων κ.ά.
Παράλληλα, 1.249 αγρότες και κτηνοτρόφοι πληρώθηκαν για το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.