Αισιόδοξος για γρήγορη επιστροφή του στα courts εμφανίστηκε ο Ρότζερ Φέντερερ τη Δευτέρα (20/09) σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του κεντρικού χορηγού του στη Ζυρίχη.
Ο Ελβετός πρωταθλητής του τένις, λίγες εβδομάδες μετά την επέμβαση που αναγκάστηκε να κάνει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στο γόνατο που τον ταλαιπώρησε καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου έτους, τόνισε πως έχουν περάσει πλέον τα… δύσκολα.
«Τα πάω πολύ καλά. Η αποκατάσταση γίνεται βήμα-βήμα. Τα χειρότερα είναι πίσω μου και ανυπομονώ για ό, τι έρθει. Όταν αναρρώνεις από έναν τραυματισμό, κάθε μέρα είναι καλύτερη. Και έτσι είναι μια πολύ συναρπαστική περίοδος» τόνισε ο νικητής 20 τουρνουά Grand Slam χωρίς όμως να οριοθετήσει χρονικά την πλήρη επιστροφή του. «Θα χρειαστεί ακόμα λίγη υπομονή» τόνισε.
Φέτος ο Φέντερερ αποχώρησε από το Ρολάν Γκαρός κι έχασε στα προημιτελικά στο Γουίμπλεντον απ’ τον Πολωνό Χούμπερτ Χούρκατς 6-3, 7-6 (7/4), 6-0.
Ο 40χρονος πρωταθλητής είναι ένας απ’ τους πρωτεργάτες του «Laver Cup», ενός ομαδικού τουρνουά στο οποίο συμμετέχουν έξι απ’ τους καλύτερους Ευρωπαίους τενίστες, εναντίον έξι αθλητών από τον υπόλοιπο κόσμο. Η version του 2021 ξεκινάει την Παρασκευή (24/09) στη Βοστώνη και θα έχει διάρκεια έως Κυριακή (2609) χωρίς όμως τη δική του συμμετοχή.
«Με πονάει πολύ αυτό… Ήξερα ότι κάποια στιγμή δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω, αλλά δεν πίστευα ότι θα ήταν φέτος. Ένας από τους στόχους μου είναι να επιστρέψω πραγματικά στο τουρνουά που θα γίνει του χρόνου στο Λονδίνο κι ελπίζω να παίξω σε μέρη όπως το O2 Arena» κατέληξε ο Φέντερερ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Η Μπαρτσελόνα, έστω και... αγχωτικά κατάφερε να επικρατήσει στην έδρα της Ρασίνγκ Σανταντέρ με 2-0 κι έτσι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Copa Del Rey.
Η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο Μόναχο από τη Μπάγερν με 85-78 και τις νίκες των Μονακό, Μακάμπι, Ερυθρού Αστέρα, Μπασκόνια και Βίρτους Μπολόνια.