Amazon: Παραδόσεις με ρομπότ σύντομα και στην Ευρώπη
Η Amazon ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για μια σειρά αυτόνομων οχημάτων παράδοσης δεμάτων στο Ελσίνκι, πρωτεύουσα της Φινλανδίας.
Η αμερικανική εταιρεία, μέσω μίας ανάρτησης στο εταιρικό blog, ενημέρωσε ότι ετοιμάζει ένα νέο «Κέντρο Ανάπτυξης» για να υποστηρίξει το Amazon Scout, το πλήρως ηλεκτροκίνητο και αυτόνομο όχημα παράδοσης παραγγελιών του οποίου η λειτουργία έχει ήδη δοκιμαστεί σε τέσσερα γεωγραφικά σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το νέο Κέντρο Ανάπτυξης (Amazon Scout Development Center) θα έχει έδρα το Ελσίνκι, πρωτεύουσα της Φινλανδίας, και σύμφωνα με την εταιρεία θα απασχολεί τουλάχιστον 24 μηχανικούς που θα επικεντρωθούν στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα από τα κύρια αντικείμενα εργασίας του νέου Κέντρου θα είναι η ανάπτυξη τρισδιάστατου λογισμικού που θα «προσομοιάζει την πολυπλοκότητα της πραγματικής ζωής» και θα διασφαλίζει ότι «το Scout θα μπορεί να πλοηγείται με ασφάλεια ενώ παραδίδει τις παραγγελίες».
«Η ομάδα του Amazon Scout στο Ελσίνκι θα μεγαλώσει με το πέρασμα του χρόνου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, ενώ τονίζεται ότι «προσλαμβάνονται μηχανικοί που είναι στην πρώτη γραμμή της ρομποτικής και της τεχνολογίας αυτόνομων συστημάτων».
Υπενθυμίζεται ότι το νέο Κέντρο Ανάπτυξης στο Ελσίνκι έρχεται περίπου έξι μήνες μετά την φερόμενη εξαγορά από την Amazon της φινλανδικής Umbra που ειδικεύεται στο 3D modeling. Η συγκεκριμένη εταιρεία με γραφεία σε ΗΠΑ και στην ευρύτερη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ιδρύθηκε το 2006 και πριν εξαγοραστεί από την Amazon είχε κατορθώσει να συγκεντρώσει επενδυτικά κεφάλαια ύψους 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Amazon αναφέρει ότι το Κέντρο του Ελσίνκι θα συνεργαστεί στενά με το προσωπικό του εργαστηρίου Amazon Scout R&D του Σιάτλ, όπως επίσης και ομάδες από τα Κέντρα του Τούμπιγκεν στη Γερμανία και του Κέιμπριτζ στη Βρετανία, όπου η Amazon αναπτύσσει τις παραδόσεις μέσω drones εδώ και μερικά χρόνια.
Το Amazon Scout έχει μικρές διαστάσεις και μπορεί να μεταφέρει μικρά δέματα με κίνηση σε ρυθμό περιπάτου, από το πεζοδρόμιο. Τα ρομπότ παράδοσης δεμάτων είναι ένας τομέα που αναπτύσσεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρει το CNBC, τέτοιου είδους τεχνολογίες αναπτύσσονται και από την Starship Technologies, που συστήθηκε το 2014 από τους συνιδρυτές του Skype (Janus Friis και Ahti Heinla). Η Starship ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι τα ρομπότ που έχει αναπτύξει έχουν ολοκληρώσει ένα εκατομμύριο παραδόσεις δεμάτων στις χώρες που δραστηριοποιείται (Βρετανία, ΗΠΑ, Εσθονία και Γερμανία).
- Τα σνακ που τα βάζουν με την κούραση της δουλειάς
- Συννεφιασμένος ο καιρός με ασθενείς βροχές σε 3 περιοχές – Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία
- Πώς μπορούν να συνταξιοδοτηθούν οι μακροχρόνια άνεργοι – Νέα ευνοϊκή ρύθμιση
- Τριπλή αύξηση στους μισθωτούς
- Κυρ. Μητσοτάκης: Φοβάται τους βουλευτές του, κατατάσσει πια ανοιχτά Καραμανλή, Σαμαρά, Βενιζέλο στους πολιτικούς του αντιπάλους
- Κληρονομικά δικαιώματα και για συντρόφους εκτός γάμου – Τι ισχύει στην περίπτωση που υπάρχουν παιδιά
- «Beauty and the Beast»: Ο Γκαστόν, ο αλαζονικός κυνηγός που διεκδικούσε τη Μπελ, γίνεται ταινία
- Φιλί κάτω από το γκι: Τι μας λέει η επιστήμη για το έθιμο και το ρεκόρ Guinness
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 17.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gerrit-vermeulen-p3UCTiZIU6M-unsplash-315x220.jpg)




















































![Η βροχή βάφτηκε κόκκινη στο Ορμούζ του Ιράν – Εντυπωσιακές εικόνες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/blood-rain2-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442