Κυπριακή ΑΟΖ: Τέλος του χρόνου ξεκινούν ξανά οι γεωτρήσεις
Όπως είπε η κ. Πηλείδου, έχει ήδη υπογραφεί το συμβόλαιο με το γεωτρύπανο και βρισκόμαστε στη διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών, οι οποίες είναι τυπικές και δεν αναμένεται να καθυστερήσουν
Τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο μπαίνει ξανά γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ, αυτή τη φορά στο τεμάχιο 10 από την εταιρεία ExxonMobil, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νατάσα Πηλείδου.
Η υπουργός, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως σε σχέση με το ενεργειακό πρόγραμμα έχουμε δουλέψει πολύ εντατικά μαζί με την ExxonMobil η οποία είναι η πρώτη εταιρεία που θα προχωρήσει με γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ μέσα προς το τέλος του έτους.
Όπως είπε η κ. Πηλείδου, έχει ήδη υπογραφεί το συμβόλαιο με το γεωτρύπανο και βρισκόμαστε στη διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών, οι οποίες είναι τυπικές και δεν αναμένεται να καθυστερήσουν.
Πρόσθεσε πως έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στην Κύπρο εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για να λάβουν μέρος στη διαδικασία των γεωτρήσεων.
«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ελπίζουμε πως δεν θα έχουμε εκπλήξεις και δεν αναμένουμε εκπλήξεις όσον αφορά το θέμα της Πανδημίας. Αναμένουμε Νοέμβριο με Δεκέμβριο το πολλή να ξεκινήσει ξανά το γεωτρητικό πρόγραμμα, θα ακολουθήσει η ΕΝΙ ΤΟΤΑL με την οποία επίσης γίνονται διαβουλεύσεις και προχωρούμε με τον σχεδιασμό» είπε.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας