Κούγιας : Υπάρχουν νομικές παραβάσεις και προκατάληψη στην υπόθεση Λιγνάδη – Κάτι μεγάλο παίζεται
«Το περιεχόμενο των καταγγελιών είναι κωμικό» είπε ο κ. Κούγιας
Για νομικές παραβάσεις, παραλείψεις και προκατάληψη στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας.
«Αυτά που έχουν συμβεί στην υπόθεση Λιγνάδη δεν συμβαίνουν ακόμα και στις πλέον αντισυνταγματικές χώρες της Άπω Ανατολής και της Αφρικής», τόνισε ο κ. Κούγιας εξηγώντας ότι το να ασκηθεί ποινική δίωξη είναι δικαίωμα του εισαγγελέα.
«Το να συλλάβεις με ένταλμα συλλήψεως Έλληνα πολίτη χωρίς να συμφωνήσει ανακριτής και εισαγγελέας, έχει κάποιες προϋποθέσεις. Το να δικαστεί ένας άνθρωπος και να καταδικαστεί είναι αποτέλεσμα τριών διαδικασιών. Αυτό που συμβαίνει στον κ. Λιγνάδη είναι πρωτοφανές» πρόσθεσε ο συνήγορός του.
«Τι λέει ο νόμος; πριν ασκηθεί ποινική δίωξη καλείς αυτούς που έχουν κάνει μήνυση, τα επιβεβαιώνουν και συμπληρώνουν ότι χρειάζεται. Είναι υποχρέωση του εισαγγελέα να καλέσει αυτόν τον οποίο καταγγέλλουν, να του δώσει τις καταθέσεις, να τις μελετήσει και να κάνει έγγραφες εξηγήσεις. Αλλιώς η διαδικασία είναι εντελώς άκυρη». σημείωσε ο κ. Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ επανέλαβετην πρόθεσή του, να τους μηνύσει όλους, εφόσον του το επιτρέψει ο κ. Λιγνάδης.
«Το πρώτο που παρατήρησα, μελετώντας τη δικογραφία, είναι οι νομικές παραβάσεις και ακυρότητες που υπάρχουν. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν σε μια τέτοια υπόθεση τόσες παραλείψεις και τόση προκατάληψη. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι παίζεται κάτι πολύ μεγάλο» πρόσθεσε.
Τόνισε ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε απελπισία, προσπάθησε να απολογηθεί γιατί προσέλαβε τον κορυφαίο σκηνοθέτη και ηθοποιό ως διευθυντή του θεάτρου, και προχώρησε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.
«Παίζεται μια πολιτική μάχη. Είμαι σε απόγνωση. Υπάρχει μια στοχοποίηση. Η Δικαιοσύνη δεν λειτούργησε σωστά. Το περιεχόμενο των καταγγελιών είναι κωμικό», είπε ο κ. Κούγιας.
- Στο πρώτο χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο Πάπας Λέων καταδικάζει τις συνθήκες διαβίωσης στη Γάζα
- «Καλά Χριστούγεννα Παναθηναϊκέ μου! Πάντα δίπλα σου»: Το βίντεο της πράσινης ΠΑΕ
- Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν – Πρακτικές συμβουλές για τους καταναλωτές
- Ευρώπη: Δεύτερη από το τέλος η Ελλάδα στους πραγματικούς μισθούς – Οι προβλέψεις για το 2026
- Ο Ντανιέλ Μπενσαΐντ και η επιμονή ότι πολιτική σημαίνει ανατροπή
- Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Κλοπ – Μπορεί να επιστρέψει στους πάγκους;
- Σοβαρές ζημιές από τη έντονη κακοκαιρία σε πολυκατοικία στον Άλιμο – Κατέρρευσε μάντρα
- Mick Abrahams – Πέθανε ο (αρχικός) κιθαρίστας των Jethro Tull σε ηλικία 82 ετών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442