Τουρκία : Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση σε Αιγαίο και Μεσόγειο, όχι εμείς
Τελειωμό δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, να ρίχνει εκ νέου λάδι της φωτιά, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση τόσο στο Αιγαίο, όσο και την Ανατολική Μεσόγειο
Τελειωμό δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, να ρίχνει εκ νέου λάδι της φωτιά, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση τόσο στο Αιγαίο, όσο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Απαντώντας σε ερώτηση για δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, περί αύξησης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ο κ. Ακσόι απάντησε ότι τα δημοσιεύματα αυτά, είναι «μη ρεαλιστικά».

«Τα δημοσιεύματα σχετικά με αυτό το θέμα δεν αντικατοπτρίζουν καθόλου την αλήθεια. Αντιθέτως, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή, ανακοινώνοντας ότι θα εκτελέσει 24 στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο με 11 Navtex και 12 Notam που έχει εκδώσει από τις 20 Οκτωβρίου 2020.
Παράλληλα, προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο, λέγοντας πως η Ελλάδα είναι επίσης εκείνη που διατηρεί κλειστά τα κανάλια του διαλόγου σε στρατιωτικά ζητήματα, εμποδίζοντας την πρόοδο της πρωτοβουλίας για αποκλιμάκωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει συμμετάσχει στις συναντήσεις που προγραμματίστηκαν από τις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ από τις 9 Οκτωβρίου 2020, τόνισε.
«Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα διμερή της ζητήματα με την Τουρκία, όχι εναποθέτοντας τις ελπίδες της για βοήθεια σε άλλους, αλλά στο τραπέζι με την Τουρκία, με διάλογο και συνεργασία» καταλήγει.
- Τέιλορ Σουίφτ: Πού μπορεί να ξόδεψε τα έσοδα της ιστορικής περιοδείας της Eras; – Τι αποκαλύπτει η ίδια
- Αυτές οι συνήθειες μας χαρίζουν μακροζωία – και είναι τζάμπα
- Ο Μπαζ Λούρμαν «ανασταίνει» τον Έλβις: Στο φως χαμένο υλικό από τη θρυλική εποχή του Λας Βέγκας
- Ωρα αποφάσεων, με το βλέμμα στραμμένο στη Νίκαια – «Απαντήσεις θέλουμε, όχι γενικόλογες συζητήσεις»
- Αυστραλία: Το «πείραμα» της απαγόρευσης των social media κυλάει ομαλά, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα
- Ένας στους τρεις Έλληνες καταστρέφεται οικονομικά αναζητώντας περίθαλψη
- Ρωσία: Αγωγή ετοιμάζει η Κεντρική Ρωσική Τράπεζα στο Βέλγιο για τα «παγωμένα» κεφάλαια
- Ουκρανία: «Ζελένσκι και Τζόνσον υπεξαίρεσαν 60 εκατομμύρια δολάρια από κονδύλια του ΟΗΕ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442