Ο Χασάν Μάρτιν έκανε ηγετική εμφάνιση (7/7 δίποντα, 2/2 βολές) απέναντι στα… θηρία της Ζενίτ και έχοντας άξιους συμπαραστάτες του τους Σακίλ ΜακΚίσικ (10π.), Σπανούλη (9π.), Βεζένκοφ (9π.) και Παπανικολάου (8π.), οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ένα σπουδαίο διπλό.
Οι Πειραιώτες έκαναν μεγάλη εμφάνιση ρώσικη πόλη και «ισοπέδωσαν» την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο. Στην αρχή της τέταρτης περιόδου οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα προηγήθηκαν ακόμα και με 17 πόντους (43-60). Ομως, χαλάρωσαν και οι Ρώσοι έκαναν ντέρμπι το παιχνίδι (60-63). Η εμπειρία, η ποιότητα και το κρύο… αίμα των Βεζένκοφ, ΜακΚίσικ και Σπανούλη όμως έκανε τη διαφορά (75-66) και ο Ολυμπιακός φεύγει με το ροζ φύλλο από τη Ρωσία.
Από τους Ρώσους πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπίλι Μπάρον με 13 πόντους. Ο γκαρντ της Ζενίτ προσπάθησε στο τέταρτο δεκάλεπτο με συνεχόμενους πόντους να γυρίσει το ματς, αλλά οι Ερυθρόλευκοι αποδείχθηκαν πολύ… σκληροί για να χάσουν από έναν παίκτη.
Χόλινς VS Ολυμπιακός
Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν εξαιρετικά το παιχνίδι και προηγήθηκαν 5-3 με δίποντο του Μάρτιν και τρίποντο του Παπανικολάου. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 6-7 με τρίποντο του Πάνγκος, αλλά ο Τζένκις απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 6-10. Ο Χόλινς με το δεύτερο τρίποντό του στην αναμέτρηση έφερε το παιχνίδι στον πόντο (9-10). Οι Πειραιώτες με τον Σλούκα να οργανώνει εξαιρετικά και τους Μάρτιν και Ζαν Σαρλ να σκοράρει έκαναν το 14-9, με τον διεθνή γκαρντ να πετυχαίνει λίγο αργότερα και τρίποντο για το 17-11. Ο Χόλινς όμως με νέο σουτ έξω από τα 7.25 μ. μείωσε σε 14-17 και λίγο αργότερα με νέο τρίποντο έφερε και πάλι το παιχνίδι στον πόντο (18-19). Ο Αμερικανός είχε 4 τρίποντα στην πρώτη περίοδο. Η Ζενίτ, παρότι κυνήγαγε σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της περιόδου έφερε τα πάνω κάτω και με λέι απ του Κέι Σι Ρίβερς προηγήθηκε με 20-19.
«Επνιξε» την Ζενίτ, εξαιρετικός στην επίθεση
Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες ήταν άστοχοι και οι πόντοι έμπαιναν με το… σταγονόμετρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο καλάθι μπήκε μετά από 2:30 λεπτά. Ο Γκουντάιτις με κάρφωμα έκανε το 22-19. Ο Ελις όμως με τέσσερις σερί πόντους έβαλε τον Ολυμπιακό και πάλι μπροστά στο σκορ με 23-22. Ο Ρίβερς με τρίποντο έκανε το 25-23 υπέρ της Ζενίτ, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά οι Ερυθρόλευκοι «έσφιξαν» την άμυνά τους και με «μαέστρο» τον Σπανούλη πάτησαν… γκάζι και εξαφανίστηκαν. Ο αρχηγός με σουτάκι έκανε το 25-25 και λίγο αργότερα έδωσε πάσα στον Βεζένκοφ για το 25-27. Ο ΜακΚίσικ με 2/2 βολές και ένα δίποντο έδωσε αέρα 6 πόντων στους Πειραιώτες (25-31). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε κυριαρχήσει στο παρκέ και με καλάθια των Πρίντεζη, Σπανούλη και 4/4 βολές από τους Βεζένκοφ και Λαρετζάκη «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 14! Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 41-27.
Αναθάρρησαν οι Ρώσοι, απάντησαν οι Πειραιώτες
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου το νωθρό ξεκίνημα των Πειραιωτών και με τρεις πόντους από τον Πάνγκος και τέσσερις από τον Γκουντάιτις έριξαν τη διαφορά στους 8 πόντους (36-44). Ο Ολυμπιακός, όμως, ανασυντάχθηκε μετά τις φωνές του Γιώργου Μπαρτζώκα και έτρεξε ένα σερί 7-0, φτάνοντας ξανά τη διαφορά στους 15 (36-51). Οι Ρώσοι προσπάθησαν να μειώσουν και να αγχώσουν τους φιλοξενούμενους, αλλά οι ΜακΚίσικ, Παπανικολάου και Ζαν-Σαρλ είχαν τις απαντήσεις και ο Ολυμπιακός μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο στο +15 (43-58).
Χαλάρωσε και παραλίγο να το πληρώσει
Στην τέταρτη περίοδο οι Ερυθρόλευκοι με καλάθι του Μάρτιν ανέβασαν τη διαφορά στους 17 (43-60), αλλά ο Μπάρον με δύο συνεχόμενα τρίποντα μείωσε σε 49-60, αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Πόιθρες με τέσσερις σερί πόντους έριξε τη διαφορά στους 7 (53-60) και μάλιστα λίγο αργότερα ο Μπάρον σκόραρε ξανά για το 55-60. Ο Σπανούλης βλέποντας τη Ζενίτ να μειώνει πήρε πάνω του την κατάσταση. Με τρίποντο ο αρχηγός των Πειραιωτών έκανε το 63-55, αλλά ο Μπάρον πέτυχε νέο καλάθι για το 57-63.
Ο Ολυμπιακός είχε κολλήσει στην επίθεση και η Ζενίτ με τρίποντο του Ζούμπκοφ μείωσε στους 3 (60-63). Η ζώνη της ρώσικης ομάδας είχε εγκλωβίσει τους Πειραιώτες, όμως, ο Βεζένκοφ με τρίποντο φρόντισε να… τιμωρήσει τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του και να δώσει προβάδισμα 6 πόντων στον Ολυμπιακό (66-60). Ο ΜακΚίσικ με τρομερό κάρφωμα ανέβασε τη διαφορά στους 8 και έβαλε… ταφόπλακα στα όνειρα των Ρώσων.
Η κόρνα της λήξης βρήκε τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη με 75-66 και βρίσκονται πλέον στο 4-3, μετά από εφτά παιχνίδια στη διοργάνωση.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Οι Ιρανοί τίμησαν τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους μετά από πυραυλικό χτύπημα σε δημοτικό σχολείο θηλέων στη Μινάμπ – Σκόραρε ο Ταρέμι, βασικός ο Μπρούνο στο φιλικό Ιράν – Νιγηρία.
LIVE: Ελλάδα Κ21 – Μάλτα Κ21. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ελλάδα Κ21 – Μάλτα Κ21 για τα προκριματικά του U21 EURO 2027. Μετάδοση από το EΡΤ Sports 3.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά έβαλε κάτω από το χαλί τα προβλήματα της διαιτησίας και σφυρίζει αδιάφορα για τα λάθη στην κανονική περίοδο της Super League