Μούτο : «Είναι σημαντικό να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, μίλησε στους Financial Times και επισήμανε ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά.
Ο Τοσίρο Μούτο μίλησε για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και τόνισε ότι αυτό θα είναι ένα βήμα για να μάθει ο κόσμος να ζει με τον κοροναϊό.
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, μίλησε στους Financial Times και επισήμανε ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Δε γνωρίζω σε ποιο ακριβώς στάδιο θα βρίσκεται η πανδημία του κορωνοϊού σε ένα χρόνο από τώρα, αλλά πιθανότητα θα είναι σε χαμηλότερο από ότι στο παρελθόν. Είναι σημαντικό να διεξάγουμε αυτούς τους Ολυμπιακούς, για τους ανθρώπους που πρέπει να μάθουν να ζουν με τον κορωνοϊό. Όμως για να μπορέσουμε να διεξάγουμε τους Ολυμπιακούς παρά τον κορωνοϊό, η ύπαρξη μίας στρατηγικής κατά των ιών είναι ζωτικής σημασίας. Πρέπει να δημιουργήσουμε μία εθνική στρατηγική για τον κορωνοϊό».
Για τις προσπάθειες που γίνονται για να βγει ο νέος προϋπολογισμός, αλλά και για τη μείωση του κόστους ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, πολλοί άνθρωποι δε βλέπουν με συμπάθεια τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών. Θέλουμε να κάνουμε κάτι απλό και εμπνευσμένο. Αυτός είναι ο μήνας που θα οργανώσουμε τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Δεν έχουμε ιδέα πόσα θα χρειαστεί να πληρώσουμε.
Αναγνωρίζω ότι υπάρχει μία σειρά διαφορετικών απόψεων μεταξύ των χορηγών. Για μερικούς από αυτούς τα αποτελέσματα του κορωνοϊού ήταν αρνητικά, για μερικούς άλλους όμως, όχι. Υπάρχουν και εταιρείες που έχουν κέρδη».
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)
- «Βόμβες» από Σαλάχ για Σλοτ και διοίκηση της Λίβερπουλ: «Το κλαμπ με… πετάει στις ρόδες του λεωφορείου»
- Η βαθμολογία της Super League μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου (6/12)
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ
- Η «ξέφρενη» κούρσα της Άστον Βίλα – Ο Έμερι βρήκε τις λύσεις και αποθεώνεται
- Βόλος – Κηφισιά 1-1: Ο Σιαμπάνης «κράτησε» τον βαθμό για τους Βολιώτες (vid)
- Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης, Ρίτσαρντ Σιάο ευχήθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα γενέθλιά του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)





























![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)






















![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442