Μέρκελ σε Ερντογάν : Να περιμένεις θερμό επεισόδιο εάν βγάλεις το Oruc Reis – Οι Έλληνες δεν αστειεύονται
Καταλυτικός φαίνεται πως ήταν ο ρόλος της Γερμανίας σε όσα συνέβησαν την Τρίτη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, μετά την προκλητική Navtex της Άγκυρας για έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου
Καταλυτικός φαίνεται πως ήταν ο ρόλος της Γερμανίας σε όσα συνέβησαν την Τρίτη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, μετά την προκλητική Navtex της Άγκυρας για έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται αυτός να ήταν και ο λόγος, για τον οποίον η Τουρκία αποφάσισε να μη βγάλει, τελικά, το ερευνητικό από το λιμάνι για έρευνες.
Συγκεκριμένα, στο τηλεφώνημά της στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άνγκελα Μέρκελ είπε στον τούρκο πρόεδρο «οι Έλληνες δεν αστειεύονται» – ενώ λίγη ώρα νωρίτερα, η ίδια, είχε συνομιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η Ανγκελα Μέρκελ φέρεται να τόνισε προς την τουρκική πλευρά «να περιμένετε και θερμό επεισόδιο εάν βγάλετε το Oruc Reis για έρευνες» σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open στη Γερμανία. Ακόμα, η καγκελάριος τόνισε προς τον Ερντογάν πως «η Τουρκία θα έχει πολλά προβλήματα, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά με ολόκληρη την Ευρώπη, εάν συνεχίσει τις προκλήσεις και ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σκληρές».
Είναι προφανές πως η Γερμανία επιθυμεί διάλογο, ως μέσο επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών, θέλει στο ίδιο τραπέζι Αθήνα και Άγκυρα. Βέβαια, από τη γερμανική πλευρά καθίσταται σαφές πως όσο οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Ταυτόχρονα, το ίδιο τονίζει και η ελληνική πλευρά, σημειώνοντας πως «δεν θα κάνουμε διάλογο με το όπλο στον κρόταφο».
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας