Κοροναϊός: Επαναπατρίζονται Σέρβοι τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στην Εύβοια
Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Εύβοια, καθώς ύστερα από έλεγχο που έγινε σε Σέρβους τουρίστες διαπιστώθηκε ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό
Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Εύβοια, καθώς ύστερα από έλεγχο που έγινε σε Σέρβους τουρίστες διαπιστώθηκε ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.
Συγκεκριμένα, 7 στα 37 δείγματα βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό μετά από δειγματοληψία που έκαναν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με ανάρτηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, για τους θετικούς στον ιό τουρίστες, έχει πραγματοποιηθεί ιχνηλάτιση των επαφών τους, ενώ σε εξέλιξη είναι διαδικασία επαναπατρισμού.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή τα σύνορα είναι κλειστά για τους Σέρβους επισκέπτες και χρειάζεται συνεννόηση σε διπλωματικό επίπεδο.
Η ανάρτηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
«Από τον έλεγχο των 44 δειγμάτων Σέρβων τουριστών της Βόρειας Εύβοιας που πήρε ο ΕΟΔΥ στις 9 Ιουλίου, προέκυψαν 7 θετικά στον ιό άτομα και 37 αρνητικά. Τα άτομα αυτά, στο σύνολό τους, (όπως και τα προ ημερών 80 από την ομάδα επισκεπτών της Σερβίας που εξετάσθηκαν στις 8 Ιουλίου), τέθηκαν αρχικώς σε περιορισμό στα καταλύματά τους, ιχνηλατήθηκαν οι τυχόν επαφές τους και κατόπιν οργανώθηκε και ξεκίνησε η επιστροφή τους στη Σερβία με τήρηση όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας, διακριτά για τα θετικά και αρνητικά δείγματα.
ΕΟΔΥ, Περιφέρεια και Δήμος απομονώσαμε, ιχνηλατήσαμε και ήδη επαναπατρίζουμε τους Σέρβους επισκέπτες της Β. Εύβοιας. Με νηφαλιότητα, συνεργασία και γρήγορα αντανακλαστικά προστατεύουμε τη Δημόσια Υγεία, χωρίς να διαταράσσουμε την τοπική μας Οικονομία.
Η Βόρεια Εύβοια, όπως και το σύνολο της Περιφέρειάς μας είναι ένας πανέμορφος, αλλά και ασφαλής προορισμός».
- Βήματα προς τα πίσω: 1 στους 3 άνδρες της Gen Z λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να «υπακούν» τους άντρες τους
- Η ανάρτηση του Ταρέμι για τον πόλεμο στο Ιράν (pic)
- Κίνα: Ζητά από τα διυλιστήριά της να αναστείλουν εξαγωγές καυσίμων εν μέσω του πολέμου στο Ιράν
- Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο
- Ξεκίνησε η πρώτη Σχολή Γονέων από τον Δήμο Πειραιά και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού
- Scope: Ελλάδα και Κύπρος μεταξύ των πιο ευάλωτων στην άνοδο των τιμών ενέργειας
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέσυρε 47.635 αρχεία — ανάμεσά τους και καταγγελίες για τον Τραμπ
- Εκτός δράσης για ακόμη 4-6 εβδομάδες ο Λάρκιν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442