Αποζημίωση-μαμούθ θα δώσει στα θύματά του ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν
Τα θύματα απαλλάσσονται επίσης από τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας και τήρησης απορρήτου που είχαν συνάψει με την εταιρία του πρώην μεγιστάνα παραγωγού ταινιών ή άλλους πρώην εκπροσώπους της σχετικά με σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον Γουάινσταϊν.
Αποζημίωση-μαμούθ καλείται να πληρώσει ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στις γυναίκες που βίωσαν τον εφιάλτη όταν τις παρενοχλούσε ή τις κακοποιούσε σεξουαλικά.
Ειδικά η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε συμφωνία για αποζημίωση σχεδόν 19 εκατ. δολαρίων στις γυναίκες που βίωσαν σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.
«Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και η Weinstein Company απογοήτευσαν τις γυναίκες υπαλλήλους τους. Μετά από όλη την κακοποίηση, τις απειλές και τις διακρίσεις, αποδόθηκε επιτέλους κάποια δικαιοσύνη στα θύματα», σχολίασε η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς σε επίσημη ανακοίνωση.
Η αποζημίωση ύψους 18.875.000 δολαρίων θα διαμοιραστεί σε «γυναίκες που βίωσαν εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις με βάση το φύλο τους ενώ δούλευαν στην εταιρία του Γουάινστιαϊν, καθώς επίσης και σεξουαλική παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν», διευκρίνισε η εισαγγελία.
Τα θύματα απαλλάσσονται επίσης από τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας και τήρησης απορρήτου που είχαν συνάψει με την εταιρία του πρώην μεγιστάνα παραγωγού ταινιών ή άλλους πρώην εκπροσώπους της σχετικά με σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον Γουάινσταϊν.
Πλέον θα έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν ελεύθερα για τις ιστορίες τους χωρίς να φοβούνται αντίποινα, τόνισε η εισαγγελία.
Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη συμφωνία θα πρέπει να λάβει έγκριση από το πρωτοδικείο αλλά και το πτωχευτικό δικαστήριο, που προεδρεύει της υπόθεσης χρεοκοπίας της Weinstein Company.
- Επιστράτευση: Τι ισχύει στην Ελλάδα και πότε έγινε η τελευταία
- Τρόμος σε τουρνουά τένις στα ΗΑΕ: Παίκτες φεύγουν τρέχοντας το κορτ μετά από επίθεση drones (vid)
- Ιράν: Οι βομβαρδισμοί προκαλούν τρόμο στην Τεχεράνη, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις για διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος
- «Νεκρός ο Κουέιντιν Ταραντίνο από πυρά του Ιράν στο Ισραήλ» – Ένα fact check
- H COSMOTE TELEKOM Χρυσός Χορηγός των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ μέχρι το 2030
- Ερντογάν: Επιδεινώνεται η αστάθεια στην περιοχή, η Τουρκία συνεχίζει αποφασιστικά για την ειρήνη
- Η Βρετανία στέλνει το αντιτορπιλικό HMS Dragon και ελικόπτερα στην Κύπρο
- Euroleague: Σε ποιες χώρες θα έχουν έδρα από εδώ και πέρα Μακάμπι, Χάποελ και Ντουμπάι BC
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442