Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάρβεϊ Γουάινσταϊν : 23 χρόνια φυλάκισης για την καταδίκη για βιασμό

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν : 23 χρόνια φυλάκισης για την καταδίκη για βιασμό

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς έχει κριθεί ένοχος για δύο κατηγορίες βιασμού.

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς έχει κριθεί ένοχος για δύο κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης.

Ο πάλαι πότε πανίσχυρος παραγωγός του Χόλιγουντ καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση για την κατηγορία ότι υποχρέωσε σε στοματικό σεξ τη βοηθό παραγωγής Μίριαμ Χάλεϊ το 2006.

Στην ποινή αυτή προστέθηκαν και άλλα 3 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό μίας ακόμη γυναίκας.

Οι δύο γυναίκες που τον κατηγόρησαν, όπως και τέσσερις ακόμη που κατέθεσαν ως μάρτυρες στη δίκη, εμφανίστηκαν την Τετάρτη στο δικαστήριο ως ομάδα και κάθισαν μπροστά, δίπλα στον Σάιρους Βανς, τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης που ήταν επικεφαλής της δίωξης εναντίον του Γουάινστιν. Μπαίνοντας στο δικαστήριο, οι γυναίκες έγιναν δεκτές με επευφημίες.

Ο 67χρονος Γουάινσταϊν εισήλθε στο δικαστήριο σε αναπηρική καρέκλα.

«Βρήκα επιτέλους τη φωνή μου»

Σε δήλωση που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, η Χάλεϊ ανέφερε ότι ο Γουάινσταϊν «δεν μου αφαίρεσε μόνο την αξιοπρέπειά μου ως ανθρώπου και γυναίκας, μείωσε την αυτοπεποίθησή μου». Ανέφερε ακόμη ότι ένιωσε μόνη καθώς βίωνε το τραύμα και δεν είχε ιδέα ότι και άλλες γυναίκες εκεί έξω είχαν υποστεί παρόμοια κακοποίηση.

Στη δήλωσή της, το θύμα του βιασμού είπε ότι επιτέλους βρήκε τη φωνή της. «Είναι καιρός οι άνθρωποι που βιάζουν άλλους ανθρώπους να το πληρώσουν με τη ζωή τους και τη ζωή που πήραν», ανέφερε. Αμφότερες οι γυναίκες ζήτησαν να επιβληθεί το μέγιστο της ποινής.

Τι είπε ο ίδιος ο Γουάινσταϊν

Ο ίδιος ο Γουάινσταϊν απευθύνθηκε στο δικαστήριο, εκφράζοντας τη μεταμέλειά του και δηλώνοντας μπερδεμένος.

«Είμαι εντελώς μπερδεμένος, οι άνδρες είναι πραγματικά μπερδεμένοι με όλο αυτό το ζήτημα. Πραγματικά αισθάνομαι τύψεις για αυτήν την κατάσταση μέσα στην καρδιά μου. Ίσως έχουμε διαφορετικές αλήθειες».

Στο τέλος της διαδικασίας, τοποθετήθηκαν χειροπέδες στον παραγωγό.

Μετά την ετυμηγορία ενοχής του από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ο Γουάινσταϊν είχε μεταφερθεί αρχικά στο νοσοκομείο, όπου του τοποθετήθηκε στεντ, ενώ στη συνέχεια είχε μεταφερθεί στις φυλακές στο Rikes Island.

Τώρα αναμένεται να μεταφερθεί σε φυλακή στα βόρεια της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, έχει περιθώριο 30 ημερών για να ενημερώσει αν σκοπεύει να κάνει έφεση και 120 ημέρες για να την καταθέσει.

Όμως, το ζήτημα δεν κλείνει με αυτή τη δίκη στη Νέα Υόρκη. Για παράδειγμα, είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες και στο Λος Άντζελες, μεταξύ άλλων και για βιασμό, ενώ οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί επιφέρουν πιθανή ποινή φυλάκισης 28 ετών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024